:

Szerző: roberto

2002. április 23. 09:45

Az új linuxos médialejátszó tarolni fog: MPlayer 0.90pre1

[MPlayerhq.hu] A linuxos világ talán legnépszerűbb médialejátszóját készítő, magyar fejlesztőkből álló MPlayer csapat egyre biztosabban halad egy általánosan használható linuxos médialejátszó-program kiadása felé. A napokban jelent meg az MPlayer 0.90-es verziójának első előzetese, amely nemcsak a verziószámban, de a program tudásában is jelentős előrelépést jelent a 0.60-as kiadás után.

MPlayer[MPlayerhq.hu] A linuxos világ talán legnépszerűbb médialejátszóját készítő, magyar fejlesztőkből álló MPlayer csapat egyre biztosabban halad egy általánosan használható linuxos médialejátszó-program kiadása felé. A napokban jelent meg az MPlayer 0.90-es verziójának első előzetese, amely nemcsak a verziószámban, de a program tudásában is jelentős előrelépést jelent a 0.60-as kiadás után.

Az új MPlayer a bejelentés szerint tisztán GNU GPL-es kódból áll, és akármennyire ellenszenves is az MPlayer fejlesztőgárda egyes tagjai számára ez a copyleftes licenc, talán ez a legfontosabb újdonsága a 0.90pre1-nek, amelynek nyomán elég sok lehetőség nyílik majd meg a jövőben a program előtt.

A további fontosabb újdonságok: futásidejű x86-os processzordetektálás (a bináris nem csak azon az x86-típuson képes futni, amelyen fordították); MPEG4v2 és a DivX 5 támogatás; csak audió adatokat tartalmazó fájlok lejátszása (WAV, MP3 és OGG, illetve a windowsos kodekek telepítésével WMA is); valamint Direct Rendering (a videomemóriába való közvetlen dekódolás) számos videoformátum esetén.

A forráskód a www.mplayerhq.hu-ról tölthető le, a fordításhoz egyértelműen 2.95-ös GCC ajánlott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.