Szerző: roberto

2002. április 19. 07:55

Május elejétől kapható a SuSE Linux 8.0 magyar kiadása

[SuSE Magyarország] Május elejétől kapható Magyarországon a népszerű SuSE Linux nyolcas verziója. A rendszer a 2.4.18-as kernelre és a glibc 2.2.5-ös verziójára épül, igazi újdonságnak számít a kereskedelmi disztribúcióban először debütáló ALSA 0.9 hangrendszer. Az OS alapértelmezett grafikus munkakörnyezete a hónap elején megjelent KDE3. A telepítés és a futó rendszer beállítása a YaST2-nek köszönhetően teljesen magyarul végezhető, a KDE3 grafikus környezet is magyarított, de a honosítás terén a legnagyobb újdonság a magyarított OpenOffice irodai csomag és a magyar ispell szóellenőrző, amely az összes KDE-alkalmazással és az OpenOffice-szal is használható. A szöveges parancsértelmező hibaüzenetei szintén magyarul szólnak a felhasználóhoz.

SuSE[SuSE Magyarország] Május elejétől kapható Magyarországon a népszerű SuSE Linux nyolcas verziója. A rendszer a 2.4.18-as kernelre és a glibc 2.2.5-ös verziójára épül, igazi újdonságnak számít a kereskedelmi disztribúcióban először debütáló ALSA 0.9 hangrendszer. Az OS alapértelmezett grafikus munkakörnyezete a hónap elején megjelent KDE3. A telepítés és a futó rendszer beállítása a YaST2-nek köszönhetően teljesen magyarul végezhető, a KDE3 grafikus környezet is magyarított, de a honosítás terén a legnagyobb újdonság a magyarított OpenOffice irodai csomag és a magyar ispell szóellenőrző, amely az összes KDE-alkalmazással és az OpenOffice-szal is használható. A szöveges parancsértelmező hibaüzenetei szintén magyarul szólnak a felhasználóhoz.

A SuSE Linux 8.0 Professional magyar kiadása a jövő hónap elejétől kapható az ország számos áruházában, könyvesboltjában és szaküzletében. A kiemelt viszonteladók listája a SuSE Linux Magyarország webhelyén található meg. A doboz 7 db CD-t, 3 könyvet, valamint 90 napos telepítési támogatást tartalmaz, az ajánlott bruttó végfelhasználói ár 21.900 Ft. Az új SuSE Linuxról további információ a www.suselinux.hu-n olvasható.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról