Szerző: roberto

2002. április 19. 07:55

Május elejétől kapható a SuSE Linux 8.0 magyar kiadása

[SuSE Magyarország] Május elejétől kapható Magyarországon a népszerű SuSE Linux nyolcas verziója. A rendszer a 2.4.18-as kernelre és a glibc 2.2.5-ös verziójára épül, igazi újdonságnak számít a kereskedelmi disztribúcióban először debütáló ALSA 0.9 hangrendszer. Az OS alapértelmezett grafikus munkakörnyezete a hónap elején megjelent KDE3. A telepítés és a futó rendszer beállítása a YaST2-nek köszönhetően teljesen magyarul végezhető, a KDE3 grafikus környezet is magyarított, de a honosítás terén a legnagyobb újdonság a magyarított OpenOffice irodai csomag és a magyar ispell szóellenőrző, amely az összes KDE-alkalmazással és az OpenOffice-szal is használható. A szöveges parancsértelmező hibaüzenetei szintén magyarul szólnak a felhasználóhoz.

SuSE[SuSE Magyarország] Május elejétől kapható Magyarországon a népszerű SuSE Linux nyolcas verziója. A rendszer a 2.4.18-as kernelre és a glibc 2.2.5-ös verziójára épül, igazi újdonságnak számít a kereskedelmi disztribúcióban először debütáló ALSA 0.9 hangrendszer. Az OS alapértelmezett grafikus munkakörnyezete a hónap elején megjelent KDE3. A telepítés és a futó rendszer beállítása a YaST2-nek köszönhetően teljesen magyarul végezhető, a KDE3 grafikus környezet is magyarított, de a honosítás terén a legnagyobb újdonság a magyarított OpenOffice irodai csomag és a magyar ispell szóellenőrző, amely az összes KDE-alkalmazással és az OpenOffice-szal is használható. A szöveges parancsértelmező hibaüzenetei szintén magyarul szólnak a felhasználóhoz.

A SuSE Linux 8.0 Professional magyar kiadása a jövő hónap elejétől kapható az ország számos áruházában, könyvesboltjában és szaküzletében. A kiemelt viszonteladók listája a SuSE Linux Magyarország webhelyén található meg. A doboz 7 db CD-t, 3 könyvet, valamint 90 napos telepítési támogatást tartalmaz, az ajánlott bruttó végfelhasználói ár 21.900 Ft. Az új SuSE Linuxról további információ a www.suselinux.hu-n olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.