:

Szerző: roberto

2002. április 18. 11:00

Lassan elfogynak a Microsoft IIS webszerver melletti érvek

Apache[eWeek] Az eWeek híroldal napokban megjelent írása szerint lassan elfogynak a Microsoft IIS webszerver melletti érvek. Az IIS biztonsági szempontból egyszerűen nem hasonlítható össze a nyílt forráskódú Apache webszerverrel, az eWeek épp a múlt héten számolt be arról, hogy tíz újabb biztonsági rést fedeztek fel az IIS 4-es és 5-ös verzióiban. A Microsoft szerverszoftverének egyetlen igazi előnye eddig a sebessége volt, windowsos szervereken ugyanis az Apache 1.3.x jóval lassabban működött az IIS-nél, ám az Apache új, április elején kiadott 2.0.35-ös stabil verziója e téren is felveszi a versenyt az IIS-sel. Az eWeek tesztjei szerint a két rivális szoftver egyformán teljesít a Windows 2000 Advanced Server operációs rendszeren. A UNIX-szerű operációs rendszereken az Apache-nak egyszerűen nincs igazi vetélytársa.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.