Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 16. 11:38

IBM Szoftver Konferencia ügyfelek, fejlesztők és partnerek részvételével

Az IBM első ízben rendezi meg a több termékcsaládot átfogó Software Symposium konferenciát, amelyre Bécsben, 2002. június 10-14. között kerül sor. A rendezvény egyesíti és továbbfejleszti az IBM korábbi négy különálló konferenciáját, amelyek a Planet Tivoli, DB2 Technical Conference, LotusShere Europe és WebSphere nevet viselték. Az egyedülálló szerkezetű ötnapos rendezvény lehetővé teszi az ügyfelek, üzleti partnerek és fejlesztők számára, hogy első kézből tájékozódhassanak a szoftveripar legújabb fejleményeiről, és hogy többet tudhassanak meg az IBM folyamatosan fejlődő e-business szoftverportfóliójáról.

[HWSW] Az IBM első ízben rendezi meg a több termékcsaládot átfogó Software Symposium konferenciát, amelyre Bécsben, 2002. június 10-14. között kerül sor. A rendezvény egyesíti és továbbfejleszti az IBM korábbi négy különálló konferenciáját, amelyek a "Planet Tivoli", "DB2 Technical Conference", "LotusShere Europe" és "WebSphere" nevet viselték. Az egyedülálló szerkezetű ötnapos rendezvény lehetővé teszi az ügyfelek, üzleti partnerek és fejlesztők számára, hogy első kézből tájékozódhassanak a szoftveripar legújabb fejleményeiről, és hogy többet tudhassanak meg az IBM folyamatosan fejlődő e-business szoftverportfóliójáról.

A több mint 3500 résztvevőt vonzó konferencia elsőrangú ismereteket biztosít napjaink és a jövő szoftvermegoldásairól, így a webszolgáltatásokról, az e-learningről, a tudásmenedzsmentről, a biztonságról és a mobil internetről. A konferencia résztvevői ingyenes tanúsítványokat szerezhetnek a legfontosabb IBM szoftver termékekhez, órákat vehetnek a szoftverek szakértőitől és megtekinthetik az IBM teljes e-business szoftverválasztékának bemutatóit.

"Napjainkban alapkövetelmény, hogy a szoftverberuházások azonnali pénzügyi megtérülést eredményezzenek" -- jelentette ki Andreas Tuerk, az IBM Software Group európai marketing igazgatója. "Az idei IBM Software Symposium keretében teljes technológia arzenálunkat fel fogjuk vonultatni, és bemutatjuk, hogyan tesszük lehetővé ügyfeleink számára a beruházás gyors megtérülését a működési költségek csökkentésével és az üzleti teljesítmény növelésével. Middleware portfóliónk minden elemének kialakításánál az ügyfeleknek nyújtott segítség volt az elsődleges szempont, központban az integrációval és a nyílt szabványokkal."

Az IBM a világ második legnagyobb szoftvercége, a választékát alkotó szoftverek több területen is vezető szerepet töltenek be az iparágban. Az IBM szoftverekhez kapcsolódó vásárlási szokások 2001-es felmérése szerint a válaszadók mindössze egynegyede vásárol egyetlen különálló middleware terméket, háromnegyedük kombinált termékeket szerez be. Az IBM-éhez hasonló, széles és integrált választékkal rendelkező gyártók előnyben vannak, mivel egységességet, nyíltságot és rugalmasságot képesek biztosítani. Idén első ízben fordul elő, hogy az IBM Software Symposium 2002 keretében egy fedél alatt jön össze a portfólió összes eleme.

A Forrester Research, Inc. egy friss tanulmánya (Why Firms Buy Technology, Miért vásárolnak technológiát a vállalatok) kimutatta, hogy az ügyfelek elégedettségét tekintve az IBM szoftverek vezetnek a piacon. A megbízhatóság, kompatibilitás és támogatás alapértékeinek köszönhetően az IBM ügyfeleinek 39 százaléka nagyon elégedett a szoftverekkel és az azokhoz nyújtott szolgáltatásokkal. Az IBM a Software Symposium keretében be fogja mutatni, minek köszönhető, hogy ilyen hűséges ügyfélkör alakul ki szoftverei körül, valamint azt, hogy hogyan építi fel a termékeit támogató, az egész ágazatot átfogó ökoszisztémát a fejlesztők és a szoftvergyártók köreiből.

A konferencia nyitóbeszédét Steve Mills alelnök, az IBM Software Group vezetője fogja tartani. A rendezvényen körülbelül 200 bemutató kerül műsorra, így a résztvevők megismerkedhetnek például a WebSphere Tivoli segítségével megoldott biztonságkezeléssel, illetve a Lotus segítségével történő Websphere alkalmazásfejlesztéssel, a J2EE-t is beleértve. A rendezvény egyetlen helyszínen fogja össze a Planet Tivoli, a Lotusphere Europe, a Websphere és a Data Management konferenciát. Aki meg szeretné kapni a konferencia tájékoztató füzetét, írjon e-mailt a conferences@be.ibm.com címre, vagy töltse ki a www.ibm.com/events/software/symposium2002 címen található online űrlapot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról