:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 16. 10:34

Csak a negyedév végén kerül piacra a 0,13 mikronos Athlon XP

[x-bit labs, CNET] Nem hivatalos források egy AMD által kiadott dokumentumra hivatkozva azt állítják, hogy csak a második negyedév végén kerülnek piacra a 0,13 mikronos csíkszélességű Thoroughbred magos Athlon XP processzorok.

[x-bit labs, CNET] Nem hivatalos források egy AMD által kiadott dokumentumra hivatkozva azt állítják, hogy csak a második negyedév végén kerülnek piacra a 0,13 mikronos csíkszélességű Thoroughbred magos Athlon XP processzorok.

Az AMD közeli partnereihez eljuttatott dokumentum tanúsága szerint a Thoroughbred magos lapkák megjelenése "május közepe és június vége között" várható. Az irat megerősíti, hogy az új chipek semmiféle architektúrális újítást nem hoznak, mindössze a működési feszültségük csökken 1,65 voltra.

Nem hivatalos tervek szerint az első Thoroughbred magos processzorok 1800 MHz-en működnek majd és 2200+ jelöléssel kerülnek forgalomba. Állítólag e lapkák szállítása már megkezdődött a nagy számítógépgyártók felé. A harmadik negyedévre a 2400+ változat várható, a negyedik negyedévben pedig a 2600+ jelölésű lapkát tervezi kiadni az AMD.

Eközben szinte hivatalossá vált, hogy a Willamette-128 magos Celeron lapkák megjelenés után az AMD a Duron sorozatnál is bevezeti azt a teljesítményjelölési módszert, amelyet az Athlonoknál tavaly óta alkalmaz. A 0,13 mikronos csíkszélességű Appaloosa magos Duronok várhatóan a harmadik negyedévben jelennek meg.

Meg nem erősített pletykák szerint a harmadik negyedév során az AMD három új Duron lapkát mutat be, amelyek 1,4 GHz, 1,46 GHz és 1,53 GHz-es órajelen működnek és 1600+, 1700+, illetve 1800+ jelöléssel rendelkeznek. Az 1900+ változat megjelenése is idén esedékes, de a 2000+ modellre 2003-ig kell várnunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.