:

Szerző: Barna József

2002. április 14. 16:08

Nagy felbontású folyadékkristályos kijelző az Apple kínálatában

Az Apple a március végén megrendezett tokiói MacWorld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján mutatta be a Cinema Display folyadékkristályos képernyő megnövelt felbontású, 23 képátlóval rendelkező változatát. Az új megjelenítő által támogatott legnagyobb felbontás 1920 x 1200 képpont, amely elegendő például a High Definition Television (HDTV) anyagok számára is, így az Apple Final Cut Pro szoftver segítségével akár HDTV minőségű tartalom is szerkeszthető használatával.

[HWSW] Az Apple a március végén megrendezett tokiói MacWorld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján mutatta be a Cinema Display folyadékkristályos képernyő megnövelt felbontású, 23" képátlóval rendelkező változatát. Az új megjelenítő által támogatott legnagyobb felbontás 1920 x 1200 képpont, amely elegendő például a High Definition Television (HDTV) anyagok számára is, így az Apple Final Cut Pro szoftver segítségével akár HDTV minőségű tartalom is szerkeszthető használatával.

"Egyszerűen a 23"-os Apple Cinema HD Display a legjobb jelenleg kapható számítógép-képernyő" -- mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "A kiemelkedően nagy felbontásnak és a csodálatos képminőségnek köszönhetően a Cinema HD képernyő áttörést jelent minden kreatív felhasználó számára."

Az aktív mátrixos folyadékkristályos technológiára épülő Apple Cinema HD Display digitális úton csatlakozik a számítógéphez, ami teljesen torzításmentes geometriát biztosít. Az alig több mint 5 cm vastag készülék 16:10-es képarányt kínál, mely ideális a kiadványszerkesztő és műszaki dokumentációs felhasználások számára is, mert például lehetővé teszi oldalpárok együttes szerkesztését. A kijelző 24 bites színmélységet támogat, és 160 fokos a képernyő beláthatósága.

A 23"-os Apple Cinema HD Display először 2002 áprilisában kerül a forgalmazókhoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.