Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 11. 17:43

A Sega elnézést kér a Nike-tól és 100 ezer dollárral támogatja a sportszergyártó ifjúsági programját

A Sega beadta a derekát a Nike által ellene indított perben. Mint ismertes, a sportszergyártó azzal vádolta a Segát, illetve a Leagas Delaney reklámügynökséget, hogy lemásolták reklámfilmjét.

A Sega "beadta a derekát" a Nike által ellene indított perben. Mint ismertes, a sportszergyártó azzal vádolta a Segát, illetve a Leagas Delaney reklámügynökséget, hogy lemásolták reklámfilmjét.

A Nike állítása szerint a Sega NBA2K2 kosárlabdás videojáték hirdetései túlságosan is hasonlítanak a Nike "Frozen Moment" című reklámjára, amelyeben Michael Jordan kosárlabdázó szerepel.

A sportszergyártó azzal vádolta a Segát, hogy szabadalmi jogokat sért és tisztelsségtelen piaci magatartást tanúsít. A Nike azt követelte, hogy a Sega állítsa le a szóban forgó reklámkampányt, és fizessen kártérítést vagy adja át az NBA2K2 játékok eladásából származó bevételének egy részét.

A Sega NBA2K2 jelenleg Dreamcast, PlayStation 2 és Xbox konzolokon játszható. Érdekesség, hogy a Frozen Moment reklámfilmet öt évvel ezelőtt, 1997-ben készíttette a Nike.

A hírek szerint a Sega elnézést kért a Nike-tól és jóvátételképpen 100 ezer dollárral járult hozzá a sportszergyártó fiatal sportolókat támogató "Boys and girls clubs" programjához.

a címlapról