:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 11. 16:17

Bíróságon kívül egyezik meg az Intel és az Intergraph

Az Intergraph bejelentette, hogy megállapodott az Intellel: bíróságon kívül megegyeznek az Intergraph által indított szabadalomsértési eljárásban.

Az Intergraph bejelentette, hogy megállapodott az Intellel: bíróságon kívül megegyeznek az Intergraph által indított szabadalomsértési eljárásban.

Az Intergraph szerint az Intel Itanium processzor két Intergraph szabadalmat sért. A texasi bíróságnak benyújtott kereset állítása értelmében az Intel két olyan szabadalmat sért, amelyek a párhuzamos utasításfeldolgozásra vonatkoznak, és amelyeket az Intergraph a már régóta nem használt C5 Clipper processzoraiban alkalmazott.

A C5 Clipper processzort eredetileg nagyteljesítményű munkaállomásokba tervezte az Intergraph, de az Intellel kötött 1993-as megállapodás értelmében a két cég elkezdte egy x86-alapú munkaállomás kifejlesztését, és 1994-ben megjelent az első Pentium-alapú munkaállomás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.