:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 11. 14:41

A Compaq megkezdte az új generációs AlphaServer tesztrendszerek szállítását

[Mmd] A Compaq Computer Corporation bejelentette, hogy megkezdte az új generációs AlphaServer rendszerek

[Mmd] A Compaq Computer Corporation bejelentette, hogy megkezdte az új generációs AlphaServer rendszerek próbamodelljeinek szállítását vásárlói és partnerei számára.

Az új (EV7) Alpha processzortechnológiára épülő rendszerek technológiailag minden idők legfejlettebb AlphaServer rendszerei lesznek, amelyek a teljesítmény, méretezhetőség, megbízhatóság és rendelkezésre állás az iparágon belüli legjobb kombinációját kínálják a létfontosságú vállalati és a nagyteljesítményű műszaki feldolgozáshoz.

"Vásárlóink és partnereink rendkívüli lelkesen reagáltak a próbarendszerekre" -- mondta Howard Elias, a Compaq Business Critical Solutions csoportjának vezető alelnöke és igazgatója. "Vásárlóink örömmel fogadták, hogy koncentráltak maradtunk és pontosan tartjuk ígéreteinket az új generációs AlphaServer család készítésével kapcsolatban, még mielőtt átállnánk az Itanium processzorcsaládra, mint 64 bites vállalati szervereink platformjára."

Az új AlphaServer család számos, kifejezetten a vásárlók igényeire koncentráló újdonságot tartalmaz:

  • Az Alpha EV7 processzor, amely egyetlen lapkán tartalmazza a szimmetrikus többprocesszoros (SMP-) feldolgozás összes szükséges elemét, lényegesen nagyobb teljesítményt, és megbízhatóságot kínál
  • Az iparág első "kapcsolómentes" hálóarchitektúrája, amely az AlphaServer processzorokat közvetlenül kapcsolja össze, és biztosít ezáltal szinte lineáris skálázhatóságot 64 processzorig és azon túl is
  • Újrafelhasználható moduláris komponensek az AlphaServer rendszerek újratelepítéséhez, adaptálásához és problémamentes bővítéséhez az üzleti igényeknek megfelelően
  • A szervizelhetőség még magasabb szintjei: integrált szerverfelügyeleti rendszer, beépített diagnosztika valamint "önjavító" szervizfunkciók.
  • A rendszer megbízhatóságának még magasabb szintjei: jóval kevesebb számú alkatrész, belső hibakezelés és innovatív, RAID-alapú memóriavédelem
A Compaq korábban már bejelentett termékfejlesztési terveinek megfelelően az új generációs AlphaServer család munkacsoport-, ügyosztályi- és vállalati szintű rendszerekből fog állni. Operációs rendszerként a Tru64 UNIX, OpenVMS és Linux lesz használható.

Az év során folytatódnak a vásárlói és partneri tesztek az új generációs AlphaServer rendszerekkel kapcsolatban. Az AlphaServer család formális bejelentése várhatóan még az idén megtörténik, a max. 64 Alpha processzorig bővíthető AlphaServer rendszerek széles körben előre láthatóan 2003 későbbi részében érhetők majd el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.