:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 11. 12:17

A Microsoft továbbra is támogatja a Mac platformot

[CNET] Bár az Apple és a Microsoft között öt évvel ezelőtt létrejött technológiai megállapodás érvényessége a végéhez közeledik, a Microsoft továbbra is támogatni fogja a Mac platformot. A megállapodás lejár, de az üzlet megy tovább -- mondta Kevin Browne, a Microsoft Macintosh részlegének vezetője.

[CNET] Bár az Apple és a Microsoft között öt évvel ezelőtt létrejött technológiai megállapodás érvényessége a végéhez közeledik, a Microsoft továbbra is támogatni fogja a Mac platformot. "A megállapodás lejár, de az üzlet megy tovább" -- mondta Kevin Browne, a Microsoft Macintosh részlegének vezetője.

Browne nem árulta el, pontosan meddig támogatják még a Mac platformot. "Addig folytatjuk, amíg üzletileg van értelme" -- mondta. Szerinte a Microsoft továbbra is elkötelezett az Internet Explorer és az Office fejlesztése mellett, de később további szoftvereket is megjelentetnek Apple gépekre, ha pénzügyileg kifizetődő és a fejlesztés nem von el túl sok erőforrást más projektektől.

A Microsoft hosszú távra tervez, de egyszerre csak egy változatot fejleszt egy szoftverből -- mondta Browne. A Mac-részleg vezetője szerint az Apple és a Microsoft nem hosszabbítja meg az együttműködési megállapodást, amely augusztusban jár le. Browne azonban nyomatékosította, hogy a megállapodás csak formális jellegű.

Phil Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke elégedetten nyilatkozott a Microsoft terveiről és egyetértett abban, hogy a megállapodás nem feltétlen szükséges. "Annak idején viszont feltétlen szükség volt rá" -- utalt a szerződéskötés idejére, ami öt éve történt.

"A technológiai együttműködési megállapodás sosem írta elő és sose fogja előírni, mit adunk ki Mac-re" -- mondta Browne. Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban is jelentek meg olyan Microsoft programok, amelyek nem szerepeltek az ominózus megállapodásban, de üzletileg megérte őket kiadni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.