Szerző: Barna József

2002. április 9. 17:18

DDR memóriával szerelt GeForce4 MX420-as kártyával jelentkezik a Gainward

A tajvani Gainward ma jelentette be, hogy immár Európában is kapható a GeForce4 MX420 chipre épülő belépő szintű videokártyája, a GeForce4 PowerPack! Model Pro/450 TV. A többnyire válogatott alkatrészeket használó és a gyári specifikációknál gyorsabb termékeket gyártó cég az elsők között forgalmaz olyan GeForce4 MX420 chipes kártyát, melyen DDR SDRAM található.

[HWSW] A tajvani Gainward ma jelentette be, hogy immár Európában is kapható a GeForce4 MX420 chipre épülő belépő szintű videokártyája, a GeForce4 PowerPack! Model Pro/450 TV. A többnyire válogatott alkatrészeket használó és a gyári specifikációknál gyorsabb termékeket gyártó cég az elsők között forgalmaz olyan GeForce4 MX420 chipes kártyát, melyen DDR SDRAM található.

Amint az ismert, az NV17 magon alapuló GeForce4 MX sorozatú grafikus chipek közül a két felső kategóriás termék (MX 440 és MX 460) eredetileg is DDR SDRAM-mal került a boltokba, azonban a legolcsóbb változathoz az előállítási költségek és az ár alacsonyan tartása végett eddig SDR SDRAM-ot társítottak a gyártók.

A GeForce4 chipeket februárban jelentette be az NVIDIA, amikor a DDR SDRAM ára nagyon magas volt. Azóta azonban a DDR SDRAM olcsóbbá vált az SDR SDRAM-nál, amely ráadásul alacsonyabb teljesítményt biztosít. Ezért az NVIDIA úgy döntött, a jövőben a GeForce4 MX 420 chipekhez is DDR SDRAM-ot ajánl -- azaz a kártyák előállítási ára csökken, miközben teljesítményük növekedik.

A Gainward GeForce4 PowerPack! Model Pro/450 TV 64 Mbyte 4,4 ns-os DDR SDRAM-mal van felszerelve, ami jelentősen nagyobb teljesítményt ígér, mint az NVIDIA ajánlásában közölt értékek.

Hans-Wolfram Tismer, a Gainward európai marketing igazgatója szerint a GeForce4 MX420 SDRAM-mal társítva alig 20%-kal nyújt jobb teljesítményt, mint a GeForce2 MX400, míg a Gainward megoldása megközelíti a GeForce2 Ti teljesítményét.

A Gainward GeForce4 PowerPack! Model Pro/450 TV ajánlott fogyasztói ára 129 euró, és már kapható az európai üzletekben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról