Szerző: Ady Krisztián

2002. április 9. 13:39

Új IBM 120GXP sorozat: megjelent a "Vancouver 2" a cég honlapján

[Clubic.com] Pár napja egy új, külseje alapján jelentősen áttervezett merevlemezzel jelentkezett az IBM. A cég honlapján a pár hónapos 120 GXP sorozat eredetileg Vancouver kódnevű terméke mellett egy Vancouver 2 is megtalálható, jelenleg 20 és 40 GB-os kapacitásban érhető el. Túl sok információ még nem áll rendelkezésre erről a merevlemezről, de az biztos, hogy egy teljesen új alapra helyezett modellről van szó.

[Clubic.com] Pár napja egy új, külseje alapján jelentősen áttervezett merevlemezzel jelentkezett az IBM. A cég honlapján a pár hónapos 120 GXP sorozat eredetileg "Vancouver" kódnevű terméke mellett egy "Vancouver 2" is megtalálható, jelenleg 20 és 40 GB-os kapacitásban érhető el. Túl sok információ még nem áll rendelkezésre erről a merevlemezről, de az biztos, hogy egy teljesen új alapra helyezett modellről van szó.

Az IBM weblaján található dokumentum szerint a "hagyományos" 120 GXP-hez képest főként a track-to-track sebesség növekedett (pontosabban csökkent) számottevően, a 120GXP-nél 1,2 ms volt gyárilag megadva, míg a 120GXP Vancouver 2-nél ez már csak 0,8 ms. Az egyéb paraméterek viszont hajszálnyit rosszabbak.

Az IBM 120 GXP merevlemeze mostanában arról lett híres, hogy az IBM elismerte: a hosszú, napi 11 óránál tovább tartó működtetés rövidíti a termék élettartamát, s nem garantálható a merevlemezen tárolt adatok biztonsága. Így a cég a 120 GXP merevlemezeit semmiképpen sem ajánlja folyamatosan működtetett gépekbe, szerverekbe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról