Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 8. 17:25

Két héten belül negyedszer törték fel a CHS honlapját

A magyar számítástechnikai disztribúciós piac egyik jól ismert cégének, a CHS Kft.-nek a honlapját rövid időn belül immár negyedik alkalmommal törték fel, s írták felül (deface) saját üzenetükkel ismeretlen crackerek. Kovács Gábor törésekkel foglalkozó oldalának tanúsága szerint az elkövetők három esetben bizonyosan brazil netbetyárok voltak.

[HWSW] A magyar számítástechnikai disztribúciós piac egyik jól ismert cégének, a CHS Kft.-nek a honlapját rövid időn belül immár negyedik alkalmommal törték fel, s írták felül (deface) saját üzenetükkel ismeretlen crackerek. Kovács Gábor törésekkel foglalkozó oldalának tanúsága szerint az elkövetők három esetben bizonyosan brazil netbetyárok voltak.

Bíró Lajos, a CHS informatikai felelőse kédésünkre elmondta, hogy nem tudnak brazil üzleti ellenfélről, így nem valószínű, hogy ez motiválta volna a crackereket. A legvalószínűbb, hogy a Microsoft-IIS/4.0 szerver vonzotta a kalandvágyó dél-amerikaiakat. "Rossz választás volt a Microsoft szerver" -- kommentálta a történteket az informatikai felelős, s elmondta: egyelőre egy tűzfalat helyeznek üzembe, majd később lecserélik a szervert, ám az új rendszer még tesztelés alatt van, így erre még várni kell.

www.chs.hu: ilyen lett...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról