Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 8. 17:25

Két héten belül negyedszer törték fel a CHS honlapját

A magyar számítástechnikai disztribúciós piac egyik jól ismert cégének, a CHS Kft.-nek a honlapját rövid időn belül immár negyedik alkalmommal törték fel, s írták felül (deface) saját üzenetükkel ismeretlen crackerek. Kovács Gábor törésekkel foglalkozó oldalának tanúsága szerint az elkövetők három esetben bizonyosan brazil netbetyárok voltak.

[HWSW] A magyar számítástechnikai disztribúciós piac egyik jól ismert cégének, a CHS Kft.-nek a honlapját rövid időn belül immár negyedik alkalmommal törték fel, s írták felül (deface) saját üzenetükkel ismeretlen crackerek. Kovács Gábor törésekkel foglalkozó oldalának tanúsága szerint az elkövetők három esetben bizonyosan brazil netbetyárok voltak.

Bíró Lajos, a CHS informatikai felelőse kédésünkre elmondta, hogy nem tudnak brazil üzleti ellenfélről, így nem valószínű, hogy ez motiválta volna a crackereket. A legvalószínűbb, hogy a Microsoft-IIS/4.0 szerver vonzotta a kalandvágyó dél-amerikaiakat. "Rossz választás volt a Microsoft szerver" -- kommentálta a történteket az informatikai felelős, s elmondta: egyelőre egy tűzfalat helyeznek üzembe, majd később lecserélik a szervert, ám az új rendszer még tesztelés alatt van, így erre még várni kell.

www.chs.hu: ilyen lett...

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról