Szerző: roberto

2002. április 4. 10:48

Hamarosan megrendelhető lesz a Windows babérjaira törő LindowsOS második előzetes kiadása

[Lindows.com] Hamarosan megjelenik a LindowsOS második előzetes kiadása. A rendszert fejlesztő Lindows.com Inc. elnök-vezérigazgatója, Michael Robertson tegnapi -- a desktop rendszerek jövőjéről szóló -- nyílt levelében említette a várható újabb előzetes kiadást. Amint arról már korábban beszámoltunk, a LindowsOS tulajdonképpen egy Linux-disztribúció, amely egy speciális kiegészítésekkel ellátott WINE környezetet is tartalmaz, így lehetővé teszi a Microsoft Windows operációs rendszerekre írt szoftverek problémamentes futtatását Linux alatt, ugyanakkor a hagyományos linuxos programok végrehajtására is képes.

Lindows OS[Lindows.com] Hamarosan megjelenik a LindowsOS második előzetes kiadása. A rendszert fejlesztő Lindows.com Inc. elnök-vezérigazgatója, Michael Robertson tegnapi -- a desktop rendszerek jövőjéről szóló -- nyílt levelében említette a várható újabb előzetes kiadást. Amint arról már korábban beszámoltunk, a LindowsOS tulajdonképpen egy Linux-disztribúció, amely egy speciális kiegészítésekkel ellátott WINE környezetet is tartalmaz, így lehetővé teszi a Microsoft Windows operációs rendszerekre írt szoftverek problémamentes futtatását Linux alatt, ugyanakkor a hagyományos linuxos programok végrehajtására is képes.

A levélben az áll, hogy a LindowsOS Sneak Preview 2 a jövő héten fog megjelenni. LindowsOS SP2 újdonságai közé tartozik a Microsoft fájlformátumok kezelésének képessége, az alternatív operációs rendszer felhasználói anélkül is megnézhetik és kinyomtathatják a doc, xls és ppt fájlokat, hogy ehhez bármilyen Microsoft szoftvert kellene vásárolniuk.

A termék végleges verziójának kibocsátási ideje továbbra sem ismert, annyit lehet tudni, hogy Lindows.com Inc. valamikor még az idén piacra szeretné dobni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról