:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 3. 12:06

Ultra-kompakt integrált alaplapot jelentett be a VIA

A tajvani VIA Technologies VPSD (Via Platform Solutions Division) részlege bejelentette EPIA nevű, Mini-ITX formátumú alaplapját.

A tajvani VIA Technologies VPSD (Via Platform Solutions Division) részlege bejelentette EPIA nevű, Mini-ITX formátumú alaplapját.

Az ultra-kompakt integrált alaplap VIA Eden ESP vagy VIA C3 processzort képes fogadni. A VIA PLE133 chipkészletre épülő EPIA-n integrált 3D grafikus vezérlő, AC'97 hangvezérlő, Ethernet-csatlakozó és tv-kimenet is található. A 170x170 mm méretű alaplapon két SDRAM és egy PCI foglalat található.

Az EPIA Mini-ITX alaplap azonnal elérhető a VPSD disztribútoroknál. Az alaplap VIA Eden ESP5000 processzorral 99 dollárba kerül, 800 MHz-es VIA C3 processzorral pedig 109 dollárt kérnek érte.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.