Szerző: Ady Krisztián

2002. március 28. 03:24

Külső segédprogrammal foltozható be a Windows NT/2000 egyik igen komoly biztonsági rése

[Warp2Search] Újabb kiskapu zárul le a Windows2000/NT operációs rendszerekben: a Protect-Me.com biztonságtechnikával foglalkozó weboldalról tölthető le az úgynevezett DebPloit biztonsági rést befoltozó segédprogram. A DebPloit rést Radim EliCZ Picha fedezte fel 2002. március 9-én. A DebPloitFix kernel komponensként dinamikusan töltődik be a Windows 2000/NT rendszerbe, telepítése után nincs szükség újraindításra.

[Warp2Search] Újabb kiskapu zárul le a Windows2000/NT operációs rendszerekben: a Protect-Me.com biztonságtechnikával foglalkozó weboldalról tölthető le az úgynevezett DebPloit biztonsági rést befoltozó segédprogram. A DebPloit rést Radim "EliCZ" Picha fedezte fel 2002. március 9-én. A DebPloitFix kernel komponensként dinamikusan töltődik be a Windows 2000/NT rendszerbe, telepítése után nincs szükség újraindításra.

A DebPloit biztonsági rés segítségével bármilyen, akár egy sima "Vendég" (Guest) státusszal rendelkező felhasználó is adminisztrátori jogokat szerezhet, számára eredetileg tiltott processzeket futtathat a számítógépen. Az adminisztrátori jogok birtokában lényegében bármilyen programot futtathat, teljesen szabad kezet kap a rendszerben. A DebPloitról további információ itt olvasható.

A biztonsági rést eltüntető segédprogram innen tölthető le.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról