:

Szerző: Ady Krisztián

2002. március 28. 03:24

Külső segédprogrammal foltozható be a Windows NT/2000 egyik igen komoly biztonsági rése

[Warp2Search] Újabb kiskapu zárul le a Windows2000/NT operációs rendszerekben: a Protect-Me.com biztonságtechnikával foglalkozó weboldalról tölthető le az úgynevezett DebPloit biztonsági rést befoltozó segédprogram. A DebPloit rést Radim EliCZ Picha fedezte fel 2002. március 9-én. A DebPloitFix kernel komponensként dinamikusan töltődik be a Windows 2000/NT rendszerbe, telepítése után nincs szükség újraindításra.

[Warp2Search] Újabb kiskapu zárul le a Windows2000/NT operációs rendszerekben: a Protect-Me.com biztonságtechnikával foglalkozó weboldalról tölthető le az úgynevezett DebPloit biztonsági rést befoltozó segédprogram. A DebPloit rést Radim "EliCZ" Picha fedezte fel 2002. március 9-én. A DebPloitFix kernel komponensként dinamikusan töltődik be a Windows 2000/NT rendszerbe, telepítése után nincs szükség újraindításra.

A DebPloit biztonsági rés segítségével bármilyen, akár egy sima "Vendég" (Guest) státusszal rendelkező felhasználó is adminisztrátori jogokat szerezhet, számára eredetileg tiltott processzeket futtathat a számítógépen. Az adminisztrátori jogok birtokában lényegében bármilyen programot futtathat, teljesen szabad kezet kap a rendszerben. A DebPloitról további információ itt olvasható.

A biztonsági rést eltüntető segédprogram innen tölthető le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.