Szerző: roberto

2002. március 28. 17:28

Defenesztráció: windowsos programok használata Windows nélkül a CodeWeavers CrossOver Office 1.0.0 segítségével

A CodeWeavers Inc. -- az egyik olyan szoftvercég, amely támogatja a Win16 és a Win32 API natív UNIX-os megvalósításán dolgozó WINE Projektet -- tegnap bejelentette CrossOver Office nevű termékét. A CrossOver Office az első olyan kereskedelmi termék, amely lehetővé teszi a Windowsra készült programok használatát anélkül, hogy ehhez egy emulátorra és a Microsoft Windows valamelyik kiadásának egy legális példányára lenne szükség.

CodeWeaversA CodeWeavers Inc. -- az egyik olyan szoftvercég, amely támogatja a Win16 és a Win32 API natív UNIX-os megvalósításán dolgozó WINE Projektet -- tegnap bejelentette CrossOver Office nevű termékét. A CrossOver Office az első olyan kereskedelmi termék, amely lehetővé teszi a Windowsra készült programok használatát anélkül, hogy ehhez egy emulátorra és a Microsoft Windows valamelyik kiadásának egy legális példányára lenne szükség.

Jeremy White, a CodeWeavers alapítója és elnöke elmondta, hogy a CrossOver Office ideális megoldás olyan vállalatok vagy egyéni Linux-felhasználók számára, akik Microsoft Office-t vagy Lotus Notest szeretnének használni. White reményei szerint a CrossOver Office első verziója csak a kezdet, és úgy tervezik, hogy a programcsomag még az idei év folyamán támogatni fogja az ismertebb windowsos alkalmazások mindegyikét. A Crossover Office 1.0.0 ára felhasználónként 55 dollár.

A WINE technológiára épülő termékek egyre népesebb tábora félreérthetetlenül jelzi, hogy a WINE lassan eléri azt a stabilitást és megbízhatóságot, amely lehetővé teszi a legtöbb windowsos program Linuxon való működtetését Microsoft-kód nélkül is. Az első úttörő próbálkozások e téren a Corel nevéhez fűződnek, a cég linuxos irodai és grafikai alkalmazásai a WINE Projekt eredményeit használva jöhettek létre. Tavaly többen is beszálltak a WINE-piacra, például a CodeWeavers Inc. a CrossOver Plugin nevű termékével vagy a Microsoft által bíróságra citált Lindows.com Inc. a LindowsOS operációs rendszerrel.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.