:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 27. 10:28

Hamarosan piacon a SiS új grafikus chipjei

A SiS várhatóan még ebben a hónapban megkezdi a CeBIT kiállításon bemutatott grafikus chipjeinek szállítását a kártyagyártók felé.

A SiS várhatóan még ebben a hónapban megkezdi a CeBIT kiállításon bemutatott grafikus chipjeinek szállítását a kártyagyártók felé.

A "Xabre" néven is ismert SiS330 GPU-család 30 millió tranzisztorból épül fel, a pixel shader 1.3-as verzióját támogatja, a PowerVR Kyróhoz hasonló Tile Based Rendering architektúrát kapott és támogatja a Fast Z-Clear funkciót. A SiS képviselőjének elmondása szerint továbbá mintegy 200 szakember dolgozott az új grafikus processzor kifejlesztésén.

Amint az ismert, a különálló grafikus kártyákon megjelenő, 4 pixel pipeline-nal (2 TMU/pipeline) rendelkező chip várhatóan négy változatban lesz hozzáférhető; ezek csupán a mag és a memória órajelében térnek el egymástól. A SiS336 a legerősebb chip 300 MHz-es mag- és 550 MHz-es memóriasebességgel; a SiS334 250/500, míg a SiS332 200/400 MHz-es értékekkel bír. A belépő szintet képviselő SiS328 specifikációi egyelőre nem ismertek. A tajvani cég azt reméli, hogy terméke az NVIDIA GeForce4 MX és az ATI Radeon 7500 ellenfele lehet majd.

A SiS új grafikus chipjeit elsőként a Gigabyte, Elitegroup és PowerColor videokártyákon láthatjuk, de várhatóan később több kisebb tajvani gyártó is csatlakozik majd a Xabre-támogatók táborához.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.