Szerző: roberto

2002. március 27. 11:14

A Red Hat bejelentette vállalati szintű Linux rendszerét, a Red Hat Advanced Servert

[Red Hat] A Red Hat Inc. tegnap jelentette be a januári Linuxworld Expón egy előzetes verzió formájában egyébként már bemutatott Red Hat Linux Advanced Server nevű termékét. Az Advanced Server lehetővé teszi a nagyvállalatok számára, hogy felgyorsítsák a költséges védjegyzett UNIX rendszerekről az akár 75%-os TCO-megtakarítást is lehetővé tevő Linuxra való átállást.

Red Hat Linux[Red Hat] A Red Hat Inc. tegnap jelentette be a januári Linuxworld Expón egy előzetes verzió formájában egyébként már bemutatott Red Hat Linux Advanced Server nevű termékét. Az Advanced Server lehetővé teszi a nagyvállalatok számára, hogy felgyorsítsák a költséges védjegyzett UNIX rendszerekről az akár 75%-os TCO-megtakarítást is lehetővé tevő Linuxra való átállást.

Paul Cormier, a Red Hat egyik vezető munkatársa elmondta, hogy az Intel architektúrára épülő Red Hat Linux Advanced Server alacsony költséget, ugyanakkor magas értéket képvisel, és nem jár olyan mértékű elkötelezettséggel a felhasználó részéről, mint a hasonló tudású védjegyzett rendszerek. Cormier hozzátette még, hogy a szoftvergyártók számára minden eszköz rendelkezésre áll a Red Hat Linux Advanced Serverben ahhoz, hogy gyorsan átállhassanak alkalmazásaikkal a vállalti szintű Linux környezetre. "Olyan cégek támogatásával, mint az Oracle, a VERITAS és mások, A Red Hat Linux Advanced Server nyilvánvaló választás azon vállalatok számára, amelyek ki szeretnének szabadulni a védjegyzett operációs rendszerek és a drága hardverek szorításából."

Lisa Hambrick, az Intel Enterprise Platform Group igazgatója elmondta, hogy az Intel-alapú szerverek és a Red Hat Linux Advanced Server kombinációja a vonzó és robusztus platform lehetőségét kínálja a vállalati számítástechnikában.

Minden egyes Red Hat Linux Advanced Server egyéves Red Hat Network előfizetéssel jár. A cég egyébként hét minden napján 24 órás támogatási ügyeletet tart fenn vásárlói számára, és biztosítják az API-k (Application Program Interface) hosszú távú állandóságát. Az Advanced Server újabb verziói 12-18 hónapos ciklusokban fognak megjelenni. Az áprilisban piacra kerülő rendszer ára szerverenként 800 dollártól kezdődik, de sokkal drágább is lehet a rendszerhez adott szolgáltatások függvényében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról