:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 26. 13:46

Világszínvonalú technológiai tesztlabort nyitott meg Budapesten a Compaq és a Microsoft

A Frontline Partnership Program elnevezésű együttműködés kiemelkedő állomásaként a két cég hazai leányvállalatának vezérigazgatói a sajtó képviselői előtt átadták Compaq-Microsoft .NET labor névre keresztelt, csúcstechnológiákkal felszerelt központot, egyúttal összegezték az elmúlt év sikereit és a 2002. évre megfogalmazódott célokat.

[HWSW] A Frontline Partnership Program elnevezésű együttműködés kiemelkedő állomásaként a két cég hazai leányvállalatának vezérigazgatói a sajtó képviselői előtt átadták Compaq-Microsoft .NET labor névre keresztelt, csúcstechnológiákkal felszerelt központot, egyúttal összegezték az elmúlt év sikereit és a 2002. évre megfogalmazódott célokat.

"Kiemelkedő évet zártunk a Compaq-kal, hiszen az elmúlt esztendőben Windows 2000 kampányunkat követően sikeresen vezettük be a piacra a Windows XP operációs rendszert. Kliens operációs rendszereink értékesítése mellett a Compaq egyúttal a Microsoft nagyvállalati szoftverinfrastruktúráinak is vezető szállítója maradt, s a Microsoft Magyarország licencértékesítésének 30%-át is a Compaq adja" -- mondta Vityi Péter, a szoftvergyártó leányvállalatának ügyvezetője.

"E-infrastrukúrára, valamint vezetéknélküli technológiákra szakosodott szakértői központjaink után örömmel jelenthetem be a Microsofttal közösen létrehozott Compaq Microsoft .NET laborunk megnyitását" -- mondta dr. Beck György, a Compaq Computer Magyarország Kft. vezérigazgatója. "A most átadott világszínvonalú tesztlaborral hazai ügyfeleink számára kínálunk páratlan lehetőséget arra, hogy az általa elképzelt, jövőben futtatni kívánt alkalmazásait a Compaq DataCenter megoldásán még az éles beruházás előtt futtathassák, arról benchmarkot és performancia-tesztet készíthessenek. Mindehhez helyszínre utazó konzultánsokat is biztosítunk, tehát az ügyfeleknek akár ki sem kell mozdulniuk saját környezetükből."

Mostanáig a nagyvállalati környezetet szimuláló tesztekre a Compaq és a Microsoft nyugat-európai laborjaiban volt csak lehetőség. A mostani beruházás, melynek csupán eszközértéke meghaladja az 50 millió forintot, lehetővé teszi, hogy itthon is, akár vidékről is bejelentkezve a legkülönfélébb méréseket, teszteket végezhessenek az ügyfelek. A tesztlabor működését felkészült mérnökök, technikai és üzleti támogatás is segíti. E technikai háttér egyik alappillére a Magyarországon kivételesen erős Microsoft szakértői kompetencia, melyet a Compaq évek óta tudatosan fejleszt és épít, és amely a Compaq Global Services üzletágán belül működik.

A ma átadott csúcstechnológiájú központ közös beruházással épült. A .NET alkalmazások és a .NET-technológia által nyújtott előnyök bemutatásán kívül Magyarországon csak itt található kifejezetten teszt célokat szolgáló nagyteljesítményű Windows 2000 Datacenter Server. A labor 2002-ben minden érdeklődő ügyfél és partner számára ingyenesen működik. Megtekinthető egyes mintarendszerek működése, benchmark tesztek végezhetők az itt felvonultatott technikai arzenál segítségével. A feltelepített saját és partneri alkalmazások, demonstrációk távolról böngészővel vagy terminál kapcsolattal elérhetőek.

A felvonultatott infrastruktúra között említésre méltóak a nagyteljesítményű Compaq-szerverek, a Wireless-hálózat, stb. Önálló 128k-s bérelt vonal, melyen keresztül a gép és az egyes demonstrációk bármilyen külső helyszínről (Microsoft TechNet rendezvények, roadshow-k) elérhetőek.

A .NET-laborban mobileszközök is tesztelhetők: IPAQ készülékek GPRS és Bluetooth-képességekkel, Compaq EVO notebook-család, GPRS telefon, stb. A laborban szinte valamennyi Microsoft üzleti infrastruktúra demonstrálható Compaq eszközökön.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.