Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 25. 14:59

A PC történetének legnépszerűbb játéka

Az Electronic Arts bejelentette, hogy a világszerte immáron 6,3 millió példányban elkelt The Sims a PC-s történelem legnagyobb számban eladott játéka.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy a világszerte immáron 6,3 millió példányban elkelt "The Sims" a PC-s történelem legnagyobb számban eladott játéka.

A programot 2000 februárjában dobta piacra az EA: a játék kicsivel több, mint egy hónap alatt elérte az egymilliós példányszámot és a Simset illetve küldetéslemezeit azóta le sem lehet vakarni az eladási listák éléről. 2000-ben és 2001-ben is a Sims lett a legnagyobb példányszámban eladott PC-s játék. A számos díjjal kitüntetett szoftvert eddig összesen 13 különféle nyelvre fordították le.

A nagy örömujjongás közben azért vegyük észre, hogy a PC-történelem legnépszerűbb játékának példányszáma össze sem mérhető a legsikeresebb konzolos játékokéval (pl. Pokémon, Gran Turismo vagy Final Fantasy sorozat), és aligha kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy megállapítsuk: a jövőben egyre inkább a konzolok javára billen majd a mérleg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról