:

Szerző: roberto

2002. március 25. 08:36

Kipróbálható a Red Hat következő, SkipJack kódnevű disztribúciójának bétája

[Red Hat, LinuxToday] Kipróbálható a Red Hat Linux következő verziójának bétája. A 2.4.18-as kernelre épülő Skipjack kódnevű Linux újdonságai közé tartozik a Debianból átvett alternatives csomag, amely az azonos szolgáltatást ellátó szoftverek konfliktusmentes kezelését biztosítja.

Red Hat Linux[Red Hat, LinuxToday] Kipróbálható a Red Hat Linux következő verziójának bétája. A 2.4.18-as kernelre épülő Skipjack kódnevű Linux újdonságai közé tartozik a Debianból átvett alternatives csomag, amely az azonos szolgáltatást ellátó szoftverek konfliktusmentes kezelését biztosítja.

További újdonság, hogy a rendszer a KDE 3.0-át is tartalmazni fogja, a most kiadott bétában természetesen csak egy előzetes (CVS) változat található, hiszen a KDE 3.0 még nem jelent meg. A grafikus alaprendszer az XFree86 4.2.0-ás verziója. Fejlesztők számára lehet érdekes, hogy a kernel-headers csomagot egy glibc-kernelheaders nevű csomag váltotta fel.

Különös, hogy még mindig a Red Hat sok kritikát kiváltó 2.96-os gcc-je az alapértelmezett fordító, amit talán már sikerült rácba szedni, hiszen a jelenlegi bétában a százhetedik (!) változata található meg (gcc-2.96-107; a Red Hat-et követő disztribúciókban -- pl. Mandrake -- természetesen ennél sokkal régebbi változatok vannak). A friss rendszer az ftp.redhat.com-ról tölthető le ISO fájlokban vagy RPM csomagok formájában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.