Szerző: roberto

2002. március 25. 08:36

Kipróbálható a Red Hat következő, SkipJack kódnevű disztribúciójának bétája

[Red Hat, LinuxToday] Kipróbálható a Red Hat Linux következő verziójának bétája. A 2.4.18-as kernelre épülő Skipjack kódnevű Linux újdonságai közé tartozik a Debianból átvett alternatives csomag, amely az azonos szolgáltatást ellátó szoftverek konfliktusmentes kezelését biztosítja.

Red Hat Linux[Red Hat, LinuxToday] Kipróbálható a Red Hat Linux következő verziójának bétája. A 2.4.18-as kernelre épülő Skipjack kódnevű Linux újdonságai közé tartozik a Debianból átvett alternatives csomag, amely az azonos szolgáltatást ellátó szoftverek konfliktusmentes kezelését biztosítja.

További újdonság, hogy a rendszer a KDE 3.0-át is tartalmazni fogja, a most kiadott bétában természetesen csak egy előzetes (CVS) változat található, hiszen a KDE 3.0 még nem jelent meg. A grafikus alaprendszer az XFree86 4.2.0-ás verziója. Fejlesztők számára lehet érdekes, hogy a kernel-headers csomagot egy glibc-kernelheaders nevű csomag váltotta fel.

Különös, hogy még mindig a Red Hat sok kritikát kiváltó 2.96-os gcc-je az alapértelmezett fordító, amit talán már sikerült rácba szedni, hiszen a jelenlegi bétában a százhetedik (!) változata található meg (gcc-2.96-107; a Red Hat-et követő disztribúciókban -- pl. Mandrake -- természetesen ennél sokkal régebbi változatok vannak). A friss rendszer az ftp.redhat.com-ról tölthető le ISO fájlokban vagy RPM csomagok formájában.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 04:44

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.