Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. március 22. 17:54

Informatikai tervek az ellenzéktől

Minisztériumi szintre kívánja emelni a kormányzati informatikát Medgyessy Péter. A szocialista kormányfőjelölt terve szerint egy kis létszámú, szakmai tudását a kormányzati munkában is érvényesítő minisztérium foglalkozna a kormányzat informatikai kérdéseivel.

[HWSW] Minisztériumi szintre kívánja emelni a kormányzati informatikát Medgyessy Péter. A szocialista kormányfőjelölt terve szerint egy kis létszámú, szakmai tudását a kormányzati munkában is érvényesítő minisztérium foglalkozna a kormányzat informatikai kérdéseivel.

Nemzetnet néven hirdette meg az MSZP informatikai programját, amely az óvodástól az idős korig biztosítaná az informatikai eszközök ismeretét és használatát. Az öt lépcsőből álló megvalósítási terv értelmében először munkahelyi támogatással juthatnának a családok számítógépekhez, majd az internetezés költségeit szorítanák vissza. A harmadik lépcső a számítógépkezelői bizonyítvány érettségi előtti ingyenes megszerzésének biztosítása, s az informatikai oktatás további támogatása lenne. A magyar nyelvű internetes tartalom bővítése és az államigazgatáson belüli ügyintézés elektronikussá tétele képezi a negyedik lépcsőt. Végül a hatályos törvények áttekintése és az internet önszabályozásának támogatása (tehát az "internettörvény" elutasítása) lenne a Nemzetnet-program megvalósításának utolsó állomása.

Az informatikai ismeretek és az eszközök használatának elsajátítását az adott korosztály sajátosságainak figyelembevételével tervezi megvalósítani az MSZP -- óvodásoktól a nagyszülőkig mindenki számára elérhetően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról