Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. március 22. 17:54

Informatikai tervek az ellenzéktől

Minisztériumi szintre kívánja emelni a kormányzati informatikát Medgyessy Péter. A szocialista kormányfőjelölt terve szerint egy kis létszámú, szakmai tudását a kormányzati munkában is érvényesítő minisztérium foglalkozna a kormányzat informatikai kérdéseivel.

HIRDETÉS

[HWSW] Minisztériumi szintre kívánja emelni a kormányzati informatikát Medgyessy Péter. A szocialista kormányfőjelölt terve szerint egy kis létszámú, szakmai tudását a kormányzati munkában is érvényesítő minisztérium foglalkozna a kormányzat informatikai kérdéseivel.

Nemzetnet néven hirdette meg az MSZP informatikai programját, amely az óvodástól az idős korig biztosítaná az informatikai eszközök ismeretét és használatát. Az öt lépcsőből álló megvalósítási terv értelmében először munkahelyi támogatással juthatnának a családok számítógépekhez, majd az internetezés költségeit szorítanák vissza. A harmadik lépcső a számítógépkezelői bizonyítvány érettségi előtti ingyenes megszerzésének biztosítása, s az informatikai oktatás további támogatása lenne. A magyar nyelvű internetes tartalom bővítése és az államigazgatáson belüli ügyintézés elektronikussá tétele képezi a negyedik lépcsőt. Végül a hatályos törvények áttekintése és az internet önszabályozásának támogatása (tehát az "internettörvény" elutasítása) lenne a Nemzetnet-program megvalósításának utolsó állomása.

Az informatikai ismeretek és az eszközök használatának elsajátítását az adott korosztály sajátosságainak figyelembevételével tervezi megvalósítani az MSZP -- óvodásoktól a nagyszülőkig mindenki számára elérhetően.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 06:14

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.