Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 22. 14:25

A Sun felvásárolta a fürtözési technológiát fejlesztő Clustra Systemset

[NetAktív] A Sun Microsystems bejelentette, hogy felvásárolta a Clustra Systems vállalatot.

[NetAktív] A Sun Microsystems bejelentette, hogy felvásárolta a Clustra Systems vállalatot.

A cég a magas rendelkezésre állást biztosító clustertechnológia fejlesztője, amellyel megvalósítható a folyamatos, valós idejű feldolgozás. A Clustra technológiája be fog épülni a Sun számos szoftvertermékébe, elsőként az iPlanet Application Serverbe -- és a tervek szerint kibővíti a Sun Open Net Environment (Sun ONE) megoldás magasszintű rendelkezésre állását azáltal, hogy egyetlen, egységes, önkorrekciós, rendkívül méretezhető szoftverplatformot biztosít a webes szolgáltatásokhoz, szemben a hagyományos magas rendelkezésre állási megoldásokkal, amelyek általában komoly adminisztrációt igényelnek.

A tükrözött tárolóeszközök és a redundáns szoftverfolyamatok egyesítésével a Clustra lehetővé teszi a szolgáltatások folyamatos biztosítását meghibásodások és karbantartási műveletek közben is -- vagyis a webes szolgáltatási környezetek leállás nélkül felügyelhetők. Az iPlanet Application Server részeként e funkciók egyedi állapotfelügyelet biztosítanak és lehetővé teszik a folyamatos működést meghibásodás és átterhelés esetén is.

A Clustra Systems a kaliforniai Oaklandban található, és mindezidáig magánszemélyek tulajdonában állt. A Sun az akvizícióit stratégiai céllal, a vállalat technológiáinak, termékeinek és nyílt szabványainak erősítése érdekében hajtja végre. A nemrégiben történt fontos cégfelvásárlások: a tárolóeszköz-szoftverekkel foglalkozó HighGround Systems; a fájlrendszer-szoftvereket fejlesztő LSC; a nyílt forráskódú fejlesztőeszközöket készítő NetBeans és az internetes szerverkészülékeket gyártó Cobalt Networks.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról