:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 21. 17:38

A Micron is megkezdte DDR400 SDRAM chipjeinek próbagyártását

[EBN] Egy héttel a Samsung után a Micron is bejelentette, hogy megkezdte DDR400 SDRAM chipjeinek próbagyártását.

[EBN] Egy héttel a Samsung után a Micron is bejelentette, hogy megkezdte DDR400 SDRAM chipjeinek próbagyártását.

A Micron tájékoztatása szerint az első példányok a Silicon Integrated Systemshez kerültek, amely megvizsgálja a kompatibilitást a DDR400 SDRAM-ot támogató SiS648 alaplapi chipkészlettel. A chipsetgyártók közül egyelőre csak a SiS kínál DDR400 támogatást, a többi nagy gyártó csak DDR266 és DDR333 SDRAM-okkat támogató termékeket készít. A SiS648 egyelőre csak mintapéldányok képében létezik, a sorozatgyártás beindítása és a piaci premier a tavasszal várható.

A Micron és a Samsung chipjei is DDR-I szabványúak, a DDR-II megjelenéséig még legalább egy évet kell várni. A DRAM-gyártók annak ellenére megkezdték a DDR400 népszerűsítését, hogy még a korábbi generációs DDR333 SDRAM-ok teljes körű tesztelése sem zárult le. A memóriagyártók már régóta készítenek DDR400 chipeket, azonban azokat eddig csak grafikus kártyákon használták.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.