Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 21. 10:02

Az Apple megduplázza az iPod audiolejátszó tárolókapacitását

[CNET] Az Apple a ma kezdődő Macworld Expo Tokyo rendezvényen mutatja be új iPod audiolejátszóját, amely a korábbi modellnél kétszer nagyobb tárolókapacitással rendelkezik.

[CNET] Az Apple a ma kezdődő Macworld Expo Tokyo rendezvényen mutatja be új iPod audiolejátszóját, amely a korábbi modellnél kétszer nagyobb tárolókapacitással rendelkezik.

A 10 GByte kapacitású merevlemezzel ellátott készülékhez egy olyan szoftvert is mellékel majd a gyártó, amelynek segítségével az iPod alkalmas lesz címek, telefonszámok tárolására és határidőnapló funkciók ellátására is.

Az Apple tavaly ősszel mutatta be iPod audiolejátszóját, amelyben 5 GByte kapacitású merevlemez található. A felújított változat az elődnél 100 dollárral drágábban, 499 dollárért lesz kapható.

Annak ellenére, hogy az iPod kategóriájában messze a legrágább, a kereslet mégis óriási iránta, egyfelől a remek formaterv, másfelől pedig a könnyű kezelhetőség miatt. Az iPod tavaly november 10-én jelent meg a boltokban és az év végéig 125 ezer darabot adtak el belőle.

Az iPod hivatalosan csak Mac OS-t futtató számítógépekkel használható, azonban a Mediafour Xpod nevű szoftver segístségével Windows-alapú gépekkel is kompatibilissé tehető.

Az iPodot egy beépített lítium-polimer akkumulátor működteti, amely 10 óra folyamatos használatot tesz lehetővé. A készülék 32 MByte memóriát tartalmaz, ami egyfelől 20 perces (!) rázkódásvédelmet biztosít, másrészt megnöveli az akkumulátor élettartamát, ugyanis a merevlemeznek nem szükséges állandóan pörögnie.

Az Apple iPod FireWire csatlakozóval rendelkezik, aminek segítségével egy CD-nyi anyag letöltése kevesebb, mint 10 másodpercet vesz igénybe, a 10 GByte-os merevlemez pedig 20 perc alatt feltölthető. A készülék az MP3 formátumú állományokon kívül a WAV és az AIFF hanganyagokat játssza le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról