Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 20. 15:30

A Handspring bejelentette a Treo Mail béta változatát

[HDSys] A Handspring ma jelentette meg új, vezeték nélküli e-mailkézbesítő, Treo Mail elnevezésű programjának béta változatát, mely csakis a Treo kommunikátorokon működik.

[HDSys] A Handspring ma jelentette meg új, vezeték nélküli e-mailkézbesítő, Treo Mail elnevezésű programjának béta változatát, mely csakis a Treo kommunikátorokon működik.

A Treo Mail mobil, biztonságos hozzáférést biztosít az asztali számítógép e-mailjeihez. Ez a béta szoftver mától tölthető le a www.handspring.com címről, korlátozott ideig. A Handspring tervei szerint az erre szóló előfizetéseket 2002 közepétől kezdik el forgalmazni.

"A Treo Mail lehetővé teszi Treo kommunikátor felhasználóink számára, hogy kapcsolatban maradjanak az irodával e-mailjeiken keresztül akár útközben is, egy ilyen apró, kompakt eszköz segítségével, mely kitűnő mobiltelefon, rendszerező és internetböngésző is egyben" -- mondta Joe Sipher, a Handspring termékmarketingért felelős alelnöke. "A Treo Mail kézbesítési lehetőségeinek rugalmassága azt jelenti, hogy a folyton úton lévő felhasználóknak kényelmes hozzáférésük van munkahelyi, vagy otthoni e-mail bejövő postafiókjukhoz, amikor csak szeretnék."

A Visto által kifejlesztett Treo Mail szoros integrációt biztosít a Microsoft Outlook/Exchange vagy POP3 e-mail bejövő fiókkal, így a felhasználók továbbra is használni tudják a már meglévő munkahelyi, vagy otthoni e-mail címüket. A Treo Maillel a felhasználók e-mailt küldhetnek és fogadhatnak Treo kommunikátorukon ugyanúgy, mintha csak az íróasztaluknál ülnének. A Microsoft Outlook/Exchange felhasználók ezenkívül még a kábelnélküli bejövő fiókszinkronizáció előnyeit is élvezhetik, így aztán a Treón elolvasott, küldött, vagy törölt üzenetek eképp fognak megjelenni az asztali gép programjában is.

A Treo Mail két változatban érhető el. A Treo Mail céges változata olyan egyéni üzleti felhasználók számára készül, akik a céges tűzfal mögött található Microsoft Outlook/Exchange vagy POP3 e-mail címükhöz akarnak hozzáférni. A Treo Mail Internet változat pedig az egyéni POP3 e-mail számlát használók számára készül.

A Treo Mail szolgáltatás egy kézieszköz szoftverből, egy PC asztali gép szoftverből (a céges változat felhasználóinak) és egy szolgáltatási központból áll, mely tárolja és továbbítja az üzeneteket, amikor a kommunikátor ki van kapcsolva, vagy lefedetlen területen van. A Treo Mail minden GSM mobilhálózaton működik, illetve GPRS és CDMA 1xRTT hálózaton is fog, amint ezek a hálózatok működésbe lépnek. Ezek az új adathálózatok gyorsabb adatkapcsolatot és magasabb sávszélességű adattovábbítást biztosítanak majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról