Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 19. 09:26

Távvezérlő szoftver Mac OS X rendszerekhez

[HDSys] Az Apple bejelentette az Apple Remote Desktop szoftvert Mac OS X

[HDSys] Az Apple bejelentette az Apple Remote Desktop szoftvert Mac OS X rendszerekhez, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók, oktatók és rendszeradminisztrátorok távolról irányítsanak Mac számítógépeket bárhol egy helyi vagy AirPort hálózaton, illetve akár az Interneten keresztül.

Az Apple Remote Desktop szoftver segítségével a tanárok ellenőrizhetik növendékeik munkáját, csoportos bemutatókat tarthatnak, illetve segítséget nyújthatnak saját képernyőjük megosztásával és szöveges párbeszéddel. Nagyobb rendszerek üzemeltetői távolról nyújthatnak műszaki segítséget, kérhetnek kimutatásokat az egyes munkaállomások adatairól, telepíthetnek szoftvereket és végezhetnek beállításokat -- mindezt egyetlen központi munkaállomásról.

"Az Apple Remote Desktop a legegyszerűbb módon teszi lehetővé a tanárok és üzemeltetők számára a számítógépes laborok és a vállalati hálózatok Mac gépeinek támogatását" -- mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termék-marketingért felelős alelnöke. "A képernyőmegosztás, a rendszerfelügyelet, a távoli szoftver telepítés és más feljett szolgáltatások teszik igazán nélkülözhetetlenné ezt a terméket."

Az Apple Remote Desktop szoftver több szinten képes az adminisztrátori jogokat kezelni, így lehetőséget biztosít például a felhasználók, oktatók és üzemeltetők jogainak különválasztására. Távoli munkaállomások le is zárhatók, altathatók és felébreszthetők, kikapcsolhatók, újraindíthatók -- egyenként, vagy akár csoportba rendelve, egyszerre is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról