Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 19. 09:16

Ultra-alacsony feszültségű szerverprocesszorral jelentkezik az Intel

[CNET] Az Intel várhatóan a mai nap folyamán mutatja be legújabb mikroprocesszorát, a vékony szerverekbe szánt, ultra-alacsony feszültségű 800 MHz-es Pentium III chipet.

[CNET] Az Intel várhatóan a mai nap folyamán mutatja be legújabb mikroprocesszorát, a vékony szerverekbe szánt, ultra-alacsony feszültségű 800 MHz-es Pentium III chipet.

Az Intel e processzorcsaládja immáron két tagot számlál, ugyanis a chipgyártók októberben már bemutatott egy 700 MHz-es lapkát, azonban az számos tekintetben kevesebbet nyújt a ma megjelenő változatnál. Az új processzor nemcsak 100 MHz-cel magasabb órajelet, hanem 133 MHz-es front side buszt és kétprocesszoros működést is kínál.

A chipekhez ajánlott ServerWorks LE-3 alaplapi chipkészlet legfeljebb 4 GByte PC133 SDRAM-ot támogat, míg a korábban piacon levő, a 700 MHz-es processzort támogató chipsetek csak 2 GByte memóriát támogattak.

Az első vékony szerverek közül számosban a Transmeta Crusoe processzora dolgozott, azonban azok a chipek kedvező fogyasztásuk ellenére sem tudtak elterjedni, ugyanis alacsony teljesítményt nyújtottak, és kétprocesszoros működést sem támogattak.

A ma megjelenő 800 MHz-es ulta alacsony fogyasztású Pentium III lapka ezres tétel esetén 289 dollárba kerül majd, és az Intel szerint az összes jelentős számítógépgyártó -- köztük a Compaq, Hewlett-Packard, Fujitsu-Siemens és a Dell -- felhasználja majd konfoigurációiban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról