Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 18. 17:28

16,1 hüvelykes kijelzővel rendelkező notebookot mutatott be a Sony

[CNET] A Sony állítása szerint elkészítette a világ legnagyobb notebook-kijelzőjét. A 16,1 hüvelyk átlójú TFT LCD a most bejelentett VAIO GRX sorozat csúcsmodelljében található.

[CNET] A Sony állítása szerint elkészítette a világ legnagyobb notebook-kijelzőjét. A 16,1 hüvelyk átlójú TFT LCD a most bejelentett VAIO GRX sorozat csúcsmodelljében található.

A mobil Pentium 4 processzorral, ATi Mobility Radeon 7500 grafikus chippel és legalább 30 GByte-os merevlemezzel szerelt számítógépeket elsősorban videoszerkesztési és egyéb multimédiás feladatok elvégzésére ajánlja a Sony.


Sony Vaio GRX-90/P

A mobil Pentium 4 lapkák megjelenése óta szinte minden gyártó előrukkolt saját, mobil Pentium 4 processzort és erős grafikus chipet tartalmazó notebookjával, azonban ezeknek a kijelzője rendszerint 14,1 vagy 15 hüvelykes. Egyedül a Gateway kínálatában található egy 15,7 inch átlójú kijelzővel szerelt modell.

A Sony három különféle felszereltségű VAIO GRX számítógépet kínál. A legkisebb modell 1,6 GHz-es mobil Pentium 4 processzort, ATi Mobility Radeon 7500 grafikus chipet, 30 GByte merevlemezt és 512 MByte DDR memóriát tartalmaz a CD-RW/DVD-ROM kombó meghajtó mellett. Ennek a számítógépnek a kijelzője 15 hüvelykes, az ára 2099 dollár.

A 16,1 hüvelykes kijelzővel szerelt változatért 2499 dollárt kérnek, azonban ebben a modellben már 40 GByte-os merevlemez található. Az 1,7 GHz-es processzorra épülő csúcsmodell, a GRX590 2999 dollárba kerül.

A Sony új notebookjai még ebben a hónapban megjelennek az (amerikai) boltok polcain.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról