Szerző: roberto

2002. március 19. 15:49

Letölthető a Linux Mandrake 8.2

[Mandrake News] A MandrakeSoft tegnap kiadta Linux Mandrake 8.2-es verzióját. A rendszer elképesztően friss összetevőkből áll, a 2.4.18-as kernelre épül, a grafikus alaprendszer az XFree86 4.2-es változata. Az új Mandrake terjesztés három nagyobb grafikus felületet is kínál a felhasználóknak: a KDE 2.2.2-es verzióját, a GNOME 1.4.1-et és egy előzetes kiadást a készülő a KDE 3.0-ból.

Mandrake[Mandrake News] A MandrakeSoft tegnap kiadta Linux Mandrake 8.2-es verzióját. A rendszer elképesztően friss összetevőkből áll, a 2.4.18-as kernelre épül, a grafikus alaprendszer az XFree86 4.2-es változata. Az új Mandrake terjesztés három nagyobb grafikus felületet is kínál a felhasználóknak: a KDE 2.2.2-es verzióját, a GNOME 1.4.1-et és egy előzetes kiadást a készülő a KDE 3.0-ból.

Az újdonságok közül figyelemre méltó a minimális telepítés lehetősége, amely mindössze 65 MB helyet igényel a merevlemezen -- ideális alap bármilyen szerverkonfigurációhoz. A sajtóközlemény szerint a Mandrake-specifikus grafikus beállítóeszközöket (a Mandrake Control Center programjait) teljesen átdolgozták a fejlesztők abban a reményben, hogy még egyszerűbbé teszik vele a felhasználók életét.

A új kiadás a MandrakeSoft szerint minden célra megfelel, megbízható szerver, ugyanakkor barátságos desktop. Szintén friss lehetőség (a SuSE 7.3-as verziójához hasonlóan) a titkosított fájlrendszer létrehozásának támogatása.

A Linux Mandrake 8.2 kereskedelmi verziója két változatban (ProSuite és PowerPack Edition) kapható, mindkettő tartalmazza a Sun StarOffice 6.0 irodai szoftvercsomagot, amely a szabadon letölthető verzióból hiányzik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról