:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 18. 10:39

A Samsung megkezdte DDR400 SDRAM chipjeinek próbagyártását

A világ legnagyobb DRAM-gyártójaként jegyzett koreai Samsung Electronics bejelentette, hogy megkezdte 200 MHz-en működő DDR400 SDRAM memóriachipjeinek próbagyártását.

A világ legnagyobb DRAM-gyártójaként jegyzett koreai Samsung Electronics bejelentette, hogy megkezdte 200 MHz-en működő DDR400 SDRAM memóriachipjeinek próbagyártását.

A DDR400 SDRAM-ok 128 és 256 megabites chip formájában érhetőek el a Samsungnál. A vállalat bejelentése szerint a mintapéldányok már eljutottak több chipsetgyártóhoz, amelyek közül a SiS, VIA és az NVIDIA is tervez DDR400-at támogató termékeket.

A Samsung bejelentése szerint az első, DDR400-at támogató alaplapi chipkészletek megjelenése a második negyedévben várható, azonban a technológia elterjedése csak a harmadik negyedévben indul meg.

Sajnos a magam részéről túlzottan optimistának érzem a Samsung előrejelzését tekintettel arra, hogy a már tavaly ősz óta piacon levő DDR333 SDRAM technológiával is komoly problémák merülnek fel egyes alaplapokban. Másik gond, hogy egyelőre csupán a legnagyobb DRAM-gyártók kínálnak DDR333 chipeket, ezért a memóriamodulok ára túlzottan magas.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.