:

Szerző: Ady Krisztián

2002. március 14. 13:08

CeBIT: 8x-os AGP-t támogatnak majd az ECS új SiS grafikus chippel szerelt videokártyái

[Clubic.com] Az EliteGroups (ECS) standján alakot öltöttek a SiS legújabb grafikus chipjei, melyek meglepetésre igen komoly jellemzőkkel bírnak. Lassan megszokhatjuk, hogy a SiS jelenti be elsőként a legújabb szabványokat implementáló megoldásait, úgy látszik, a grafikus kártyák terén is követi ezt a tendenciát a gyártó. Az új chipek ugyanis elsőként támogatják a 8x-os AGP-t és az AGP 3.0 specifikációt. Két változatban lesznek kaphatók, melyek csak órajelben térnek el egymástól. A 8x-os AGP támogatását DirectX 8.0 képességek és a SiS Pixelizer Engine-je egészíti ki, mely hardveres PixelShader funkciót lát el.

[Clubic.com] Az EliteGroups (ECS) standján alakot öltöttek a SiS legújabb grafikus chipjei, melyek meglepetésre igen komoly jellemzőkkel bírnak. Lassan megszokhatjuk, hogy a SiS jelenti be elsőként a legújabb szabványokat implementáló megoldásait, úgy látszik, a grafikus kártyák terén is követi ezt a tendenciát a gyártó. Az új chipek ugyanis elsőként támogatják a 8x-os AGP-t és az AGP 3.0 specifikációt. Két változatban lesznek kaphatók, melyek csak órajelben térnek el egymástól. A 8x-os AGP támogatását DirectX 8.0 képességek és a SiS "Pixelizer" Engine-je egészíti ki, mely hardveres PixelShader funkciót lát el.

A nagyobbik chip, a SiS336 256 bites interfésszel, 300 MHz-es mag -- és memória -- órajellel kerül a kártyákra, míg a kisebbiket a SiS332 chipet 250 MHz-es mag, a rá épülő kártyákat 200 MHz-es memória órajel jellemzi. A kártyákon 64 vagy 128 MB SDRAM/DDR memória, TV-kimenet vagy második monitor kimenet is található majd. A specifikációk nagyon szépen festenek, a konkrét teljesítményadatok megismeréséhez viszont meg kell várni az első teszteket, megmérettetéseket.

Az igen impresszív adatok ellenére a SiS termékei várhatóan csak az alsó kategóriába tartozó, belépő szintű számítógépek kiegészítője lehet.

Az új chipeket a március 21-23. között San Joséban megrendezésre kerülő GDC 2002 (Game Developers Conference) rendzevényen demonstrálja a SiS elsőként nagy nyilvánosság előtt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.