Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 14. 10:05

ABIT AT7: integrált SocketA alaplap KT333 chipkészlettel

[x-bit labs] A tajvani ABIT egészen új koncepciójú alaplappal jelentkezett, amelyet a VIA KT333 chipkészlete köré épített fel.

[x-bit labs] A tajvani ABIT egészen új koncepciójú alaplappal jelentkezett, amelyet a VIA KT333 chipkészlete köré épített fel.


Fotó: x-bit labs

A SocketA processzorfoglalattal rendelkező AT7 nevű alaplap érdekessége, hogy szinte minden létező dolgot integráltak rá, amit egy alaplapra lehet. Van itt négycsatornás IDE RAID vezérlő, két FireWire kontroller, USB 2.0 vezérlő, integrált hangchip SPDIF csatlakozókkal és egy Realtek 10/100 Fast Ethernet kontroller is.

Az ABIT AT7 egyébként 4 DDR DIMM memóriafoglalattal rendelkezik DDR200/266/333 SDRAM modulok fogadásához. Az integrált alkatrészek és csatlakozók tömkelege miatt sajnos csak 1 AGP4X és 3 PCI bővítőaljzatnak jutott hely.

A hírek szerint az alaplap ára közel 200 dollár, azaz mintegy 56 ezer forint lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról