:

Szerző: Ady Krisztián

2002. március 13. 23:45

Hamarosan kapható az első PCI felületű GeForce4 MX videokártya Verto márkanéven

[x-bit labs] A PCI csatlakozófelület sajnos mostohagyermekké vált a videokártyát gyártó cégek körében: az utóbbi 1-2 évben megjelenő, játékosokat célzó videokártyák szinte kizárólag csak AGP csatlakozófelülettel jelennek meg. Ennek nyilván technikai okai vannak, de mégis elszomorító, hogy az olcsóbb, sokszor AGP slot nélküli agyonintegrált alaplapok tulajdonosai nem vethetik le az integrált videó hátrányait akkor sem, ha megelégednének a PCI által nyújtott valamivel alacsonyabb sebességgel.

[x-bit labs] A PCI csatlakozófelület sajnos mostohagyermekké vált a videokártyát gyártó cégek körében: az utóbbi 1-2 évben megjelenő, játékosokat célzó videokártyák szinte kizárólag csak AGP csatlakozófelülettel jelennek meg. Ennek nyilván technikai okai vannak, de mégis elszomorító, hogy az olcsóbb, sokszor AGP slot nélküli "agyonintegrált" alaplapok tulajdonosai nem vethetik le az integrált videó hátrányait akkor sem, ha megelégednének a PCI által nyújtott valamivel alacsonyabb sebességgel.

Éppen ezért kicsit meglepő a PNY Technologies lépése, legújabb videokártyája ugyanis PCI bővítőhelyre illeszkedik. Ráadásul nem is akármilyen grafikus chipet épít a PNY a PCI felületű grafikus kártyájára: egy GeForce4 MX 420 GPU látja el a kártyára bízott feladatokat. A GPU órajele 250 MHz, a grafikus mag 64 MB SDRAM társaságában, tv-kimenettel nyújt alternatívát a korlátozottabb képességű alaplapok tulajdonosainak. A kártya ára várhatóan nem lesz több 150 eurónál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.