:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 12. 17:18

A munkaállomásokba szánt grafikus chipek piacán tisztán vezet az NVIDIA

A Jon Peddie Research felmérése szerint a grafikus munkaállomásokba szánt grafikus gyorsítók tekintetében az NVIDIA szerezte meg az első helyet.

A Jon Peddie Research felmérése szerint a grafikus munkaállomásokba szánt grafikus gyorsítók tekintetében az NVIDIA szerezte meg az első helyet.

A Jon Peddie jelentése szerint a tavalyi év harmadik és negyedik negyedévében a professzionális grafikus chipek piacán több NVIDIA termék kelt el, mint a versenytársaké összesen. Az NVIDIA piaci részesedése 65 százalék volt.

A Jon Peddie elemzése négy szegmensre terjed ki: 2D, belépő szintű 3D, középkategóriás 3D illetve csúcskategóriás 3D. A csúcskategóriás 3D gyorsítók szegmensében a 3Dlabs szerezte meg az első helyezést. A vállalat a második felévben a leszállított grafikus chipek tekintetében 70,2 százalékos piaci részesedést szerzett.

A középkategóriás és belépő szintű 3D gyorsítók szegmensében az NVIDIA egyértelműen uralta a piacot, rendre 68 illetve 80,9 százalékos részesedést szerezve.

A munkaállomásokba szánt grafikus kártyák piaca a harmadik negyedévben 81 millió dollárt tett ki ami a negyedik negyedévre 89 millió dollárra nőtt. Éves szinten a piac 315 millió dollárt tett ki, amely 5 százalékkal alacsonyabb, mint 2000-ben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.