Szerző: Ady Krisztián

2002. március 12. 11:51

Az első teszt szerint a SiS új Pentium 4-es chipkészlete jobban teljesít az Intel i850+RDRAM párosánál is

A Toms Hardware oldalán megjelent -- sajnos többnyire fenntartással kezelendő -- teszt szerint a SiS minap bejelentett új chipkészlete 16 tesztből 10-ben lekörözte az Intel referenciaként tekinthető i850 chipkészletét is. Ezek szerint az 533 MHz-es FSB és DDR333 támogatás mellett az eredeti SiS645-höz képes további optimalizációkat is végeztek, jelentősen javítottak a teljesítményen.

A Tom's Hardware oldalán megjelent -- sajnos többnyire fenntartással kezelendő -- teszt szerint a SiS minap bejelentett új chipkészlete 16 tesztből 10-ben lekörözte az Intel referenciaként tekinthető i850 chipkészletét is. Ezek szerint az 533 MHz-es FSB és DDR333 támogatás mellett az eredeti SiS645-höz képes további optimalizációkat is végeztek, jelentősen javítottak a teljesítményen.

A Tom's Hardware cikkét alapul véve az új 645DX a SiS új déli hídjával párosítva -- mely USB 2.0 támogatással is bír -- az egyik legjobb Pentium 4 chipkészlet lehet, melyről a szűkebb pénztárcával rendelkező alaplapvásárló csak álmodhat. Természetesen meg kell várni az első végleges alaplapokkal készült teszteket is, ugyanis sajnos előfordult már a történelemben, hogy egy referencia alaplap jóval nagyobb teljesítményt mutatott, mint az alaplapgyártók termékei.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról