Szerző: roberto

2002. március 11. 15:34

Kipróbálható a GNOME 2-es grafikus környezet második bétája

[LinuxToday] Letölthető a készülő GNOME 2.0 grafikus környezet

GNOME[LinuxToday] Letölthető a készülő GNOME 2.0 grafikus környezet második bétájának forráskódja. Az GNOME következő generációja tehát lassan elkészül, de valószínűleg még rengeteget kell várnunk a GNOME 2 képességeit kihasználó alkalmazások megszületéséig. Jelen pillanatban még csak néhány népszerűbb programot portoltak (Gnumeric, X-Chat, Gstreamer) GNOME 2-re; a hírek szerint már folyamatban van a Mozillára épülő Galeon webböngésző portolása is.

Az új GNOME-mal nem lehet együtt használni a GTK+ 1.2-es verzióihoz készült gdkxft csomagot, amely az élsimított fontmegjelenítést biztosítja a GTK-s alkalmazások -- így a teljes GNOME környezet -- számára. A GNOME 2 ezt a lehetőséget már beépítve tartalmazza, használatához a GDK_USE_XFT környezeti változó értékét "1"-re kell állítani.

A GNOME 2 projekt már többször módosított a grafikus környezet kiadásának ütemezésén, a legutóbbi tervek szerint a végleges GNOME 2-nek március 29-én kellene megjelennie, azonban valószínű, hogy ezt az időpontot nem tudják tartani a fejlesztők, hiszen akkor most nem egy újabb bétáról szólna a hír, hanem a GNOME 2 első kiadásra jelölt változatáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról