Szerző: Ady Krisztián

2002. március 10. 01:50

Nemsokára kapható lesz a Linux futtatását lehetővé tévő kit a PlayStation2 konzolhoz

A Sony bejelentette, hogy az Egyesült Államokban kapható a PlayStation 2-höz készített linuxos szoftverfejlesztő készlet.

A Sony bejelentette, hogy az Egyesült Államokban kapható a PlayStation 2-höz készített linuxos szoftverfejlesztő készlet.

A bejelentés szerint a kitre egyelőre csak előrendelést vesznek fel, május 22-i postázási dátumot ígérve. Ez a dátum hangzott el a termékbejelentéskor, a januári LinuxWorld konferencián is. Az európai piacra szánt PAL verzió szintén májusban várható.

A Linux Kit egy 40 GB-os merevlemezt, egy Ethetnet csatolót, monitorcsatlakoztató kábelt, a Linux for PlayStation 2 szoftvert és a teljes dokumentációt hordozó két darab DVD-t, valamint egy USB billentyűzetet és egeret fog tartalmazni. A készlet ára Japánban 188 dollár, Európában 215 dollár, az USA-ban pedig 299 dollár lesz.

A Linuxot futtató PlayStation 2 gyakorlatilag egy asztali PC összes funkciójával rendelkezik, az X-alapú grafikus felületről az összes hagyományos funkció (pl. szövegszerkesztés, táblázatkezelés) elérhető. Tavaly ősszel a Rambus Developer Forum rendezvényen a Sony kiállított egy PlayStation 2 konzolt, amelyen egy MP3-lejátszó, egy szövegszerkesztő és egy táblázatkezelő futott X-Windows környezetben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról