Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 8. 17:11

Hatmillió dolláros jutalmat kapott az AMD elnök-vezérigazgatója, Jerry Sanders

Az AMD elnök-vezérigazgatója, Jerry Sanders 1,2 millió dolláros jutalmat kapott 2001-ben, amelyet még 2000-ben kellett volna megkapnia -- derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez eljuttatott hivatalos dokumentumokból.

HIRDETÉS

Az AMD elnök-vezérigazgatója, Jerry Sanders 1,2 millió dolláros jutalmat kapott 2001-ben, amelyet még 2000-ben kellett volna megkapnia -- derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez eljuttatott hivatalos dokumentumokból.

Az AMD azért fizette ki a jutalmat 2001-ben, mert egy évben legfeljebb 5 millió dollár fizethető ki, vagyis az elnök-vezérigazgató 2000-es jutalma meghaladta a 6 millió dollárt. Sanders ezen felül 1 millió dolláros éves fizetést is kapott.

A szóban forgó dokumentum tanúsága szerint az AMD vezérigazgatója tavaly 400 ezer részvényre szóló opció lehívásával közel 9,3 millió dolláros vagyonra is szert tett.

A lassan 66. évébe lépő Sanders 2000-ben 3,4 millió részvényt kapott amelyek becsült értéke mintegy 85 millió dollár volt. 2002-ben a vezérigazgató 1,2 millió részvényre szóló opcióhoz jutott, tavaly azonban nem kapott ilyet.

Mint ismeretes, Sanders az AMD részvényeseinek áprilisi konferenciájáig tölti be az elnök-vezérigazgatói tisztet, utána nyugdíjba vonul. Utóda a vállalat működtetésért felelős igazgatója, Hector J. Ruiz lesz. Sanders a megegyezés értelmében 2003-ig marad az igazgatótanács elnöke.

Sanders, aki a 60-as években együtt dolgozott Andy Grove-val a Fairchild Semiconductornál, 1969. május 1-jén alapította meg az Advanced Micro Devices vállalatot hét társával együtt, és azóta aktív szerepet vállalt a cég irányításában. Kollégái "igazi látnok vezetőként" tisztelik, és az igazgatótanács lemondása után is számít majd a "nagy öreg" tanácsaira.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 05:25

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.