Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 8. 14:52

Az ELSA bejelentette Quadro4 chipes professzionális grafikus kártyáit

Az ELSA bejelentette NVIDIA Qaudro4 chipes grafikus kártyáit, amelyet a professzionális munkaállomásokba ajánl.

Az ELSA bejelentette NVIDIA Qaudro4 chipes grafikus kártyáit, amelyet a professzionális munkaállomásokba ajánl.

A már régről ismert és elismert GLoria III és GLoria DCC kártyákat a Quadro4 750XGL váltja le. A kártyán 128 MByte DDR SDRAM található amelynek effektív órajele 550 MHz. Az ELSA szerint a Quadro4 750XGL kategóriájában egyedülálló teljesítményt nyújt.

Az ELSA GLoria DCC sorozatnál magasabb szegmensben, előd nélkül debütál a Quadro4 900XGL chipes csúcsmodell. Az előzőekben tárgyalt kártyához hasonlóan ez is 128 MByte DDR SDRAM-mal rendelkezik, azonban ennek effektív órajele 650 MHz. Korábban már említettük, hogy a kártya rekorderedményt ért el a SPECviewPerf benchmark több tesztjében is.

Az ELSA Synergy III-mat váltja le az új Quadro4 550XGL chippel szerelt megoldás, amelyet belépő szintű illetve középkategóriás, kezdező ár/érték arányú grafikus munkaállomásokba ajánlanak. A kártyák nem csak nagy teljesítményt nyújtanak, hanem az nView technológia segítségével többmonitoros konfigurációkat is támogatnak, amely rendkívül megkönnyíti a felhasználók munkáját.

Az új ELSA kártyák Windows XP, Widows 2000, Windows NT és Windows 98/Me operációs rendszerekkel kompatibilis, OpenGL feladatok elvégzésére optimalizált meghajtóprogramokkal kerülnek forgalomba. A készítők külön figyelmet fordítottak az AutoCAD és a 3D Studio MAX/VIZ alkalmazások kiemelt támogatására. A DirectX programozási felületet és a Linux operációs rendszert is támogató grafikus kártyák 399, 889 illetve 1649 dolláros áron kerülnek kiskereskedelmi forgalomba, mégpedig április közepén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról