:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 8. 11:32

A CeBIT kiállításon jelenik meg az utolsó Palomino magos Athlon

Az AMD minden valószínűség szerint a jövő héten kezdődő CeBIT kiállításon mutatja be új processzorait.

Az AMD minden valószínűség szerint a jövő héten kezdődő CeBIT kiállításon mutatja be új processzorait.


A jobb oldalon egymás mellett a Thoroughbred és a Palomino

Az új lapkák között szerepel a vállalat utolsó 0,18 mikronos Athlon XP chipje, az Athlon XP 2100+ amely a tavaly ősszel megjelent Palomino magra épül és 1,73 GHz-en működik. A hírek szerint az Athlon XP 2200+ processzor már a 0,13 mikronos csíkszélességű Thoroughbred magon alapul majd. Ennek megjelenési ideje a második negyedévben várható.

Az első Thoroughbred magos Athlon XP-k 2000+ és 2200+ modellszámozással jelennek meg, várható órajelük pedig 1,67, illetve 1,8 GHz. Ezek debütálását követően a harmadik negyedév során jelenik majd meg a 2400+ és 2600+ jelzésű Athlon XP.

Híreink szerint az AMD a szintén 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártott Appaloosa magos Duron processzorok megjelentetésekor (szintén 2002 második negyedéve) bevezeti a modellszámozást az alsó kategóriás szegmensben is. E lépés mindenképpen indokoltnak tűnik annak tükrében, hogy az Intel az év közepe táján kívánja megjelentetni a NetBurst architektúrára épülő Celeron processzorait.

A CeBIT kiállításon várhatóan egy új mobil processzorral is előrukkol az AMD, mégpedig a mobil Athlon 4 1600+ modellel, amely szintén a Palomino magon alapul és 1,4 GHz az órajele.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.