Szerző: Vörös Péter

2002. március 6. 08:50

A globális félvezetőpiac januárban némileg csökkent

[CNET, Reuters] A globális félvezetőipar forgalma januárban 1,7%-kal csökkent, jelentette a Semiconductor Industry Association (SIA, Félvezetőipari Egyesület) kedden.

HIRDETÉS

[CNET, Reuters] A globális félvezetőipar forgalma januárban 1,7%-kal csökkent, jelentette a Semiconductor Industry Association (SIA, Félvezetőipari Egyesület) kedden.

Az előzetes adatok azt mutatják, hogy a januári átlagos félvezetőforgalom 10,01 milliárd $ volt, ez 1,7%-os visszaesés decemberhez képest, közölte a SIA. A SIA háromhavi mozgóátlagot használ annak érdekében, hogy kiküszöböljék a vállalatok pénzügyi jelentéseinek eltéréseit.

A félvezetőipar visszaesése tipikus jelenség januárban, mivel az ágazat le szokott lassulni az ünnepi szezon után.

Charles Glavin, a Credit Suisse First Boston egyik elemzője szerint úgy tűnik, hogy a piac egésze javulóban van. Glavin azonban úgy véli, hogy a fellendülés különböző időpontokban fog bekövetkezni a különböző piaci szegmensekben: "a fogyasztói elektronika és PC-k lesznek várhatóan az elsők, utána a jön majd a mobiltelefonpiac, majd a vállalati PC-k, legvégül a telekommunikációs piac".

George Scalise, a SIA elnöke szerint az első negyedévben igen alacsony növekedés várható, míg a forgalom vélhetően kétszámjegyű lesz az év második felében.

A SIA előrejelzései szerint a félvezetőpiac 2002-ben kb. 150 milliárd $-t tesz ki, ez kb. 7%-os növekedés a 2001-es 139 milliárd $-os forgalomhoz képest.

A félvezetőipar ezzel együtt igen messze áll a 2000-es 204 milliárd $-os rekordszinttől. 2001 januárjában a forgalom 16,6 milliárd $ volt, ehhez képest 39,8%-os a visszaesés az idei évben.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 04:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.