:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 4. 13:21

Compaq iPAQ: Nyugat-Európa legjobb kéziszámítógépe

[Mmd] A Canalys elemzőcég az EMEA régióban A 2002-es év

[Mmd] A Canalys elemzőcég az EMEA régióban "A 2002-es év mobileszköz szállítójának" nevezte a Compaq-ot a "Mobileszköz trendek Nyugat-Európában" című jelentésében.

A európai kéziszámítógép illetve intelligens telefon piac 10 legnagyobb gyártójára kiterjedő elemzése során a Canalys az iPAQ Pocket PC-t találta a legjobbnak, amelyet a jelentős és 2001-ben tovább növekvő piaci részesedése igazol.

"A Compaq az iPAQ kéziszámítógépével átformálta az európai mobileszköz piacot és jelentős piaci részesedést szerzett a különböző versenytársaitól" -- állapította meg a Canalys rangidős elemzője, Chris Jones. "Innovatív tervezéssel és marketinggel olyan terméket hoztak létre, amely vonzónak bizonyult mind az egyéni, mind a vállalati felhasználónak."

"Az egyre erősebb piaci versenyben a Compaq keményen dolgozott azon, hogy az iPAQ vonzó maradjon a fogyasztó és a vállalati mobil felhasználó számára is." -- mondta Antoine Barre a Mobil Computing ABG EMEA igazgatója. "A legutóbbi olyan fejlesztésekkel, mint a beépített Bluetooth és a GPRS (General Packet Radio Services) képesség az iPAQ Pocket PC folyamatosan fejlődik az új technológiákkal és megfelel a kéziszámítógéppekkel szemben támasztott legszélesebb igényeknek."

A Canalys az általa kidolgozott SWOT (strengths, weaknesses, opportunities and threats - erősségek, gyengeségek, lehetőségek és veszélyek) tesztek és elemzések alapján függetlenként számos kategória szerint rangsorolja a cégeket: Széles termékválaszték, Kereskedelmi stratégia, Fogyasztói vonzerő, Vállalati vonzerő, Tervezés, Technológiai újítás, Az európai piacnak való megfelelés. A Piaci részesedés és növekedés kategóriában 2001-ben a Compaq volt az általános győztes, 3.9 pontot kapott a lehetséges 5-ből, fél ponttal megelőzve a második helyezettet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.