Szerző: roberto

2002. február 26. 11:34

A Sun Microsystems elkötelezte magát a GNOME grafikus környezet mellett

Sun
Sun Microsystems[Ximian] A GNOME-os programokkal foglalkozó Ximian Inc., az üzleti IT szolgáltatásokkal foglalkozó Wipro Ltd. és a Sun Microsystems közös megállapodást jelentett be arról, hogy együtt fejlesztik a Sun Solaris operációs rendszereire készülő új, nyílt forráskódú, a készülő GNOME 2.0-ra alapozott grafikus felhasználói felületet. Wipro a munka koordinálása mellett egy olyan megoldást fog kidolgozni, amely biztosítja a Solaris eddigi alapértelmezett grafikus felületének, a CDE-nek (Common Desktop Environment) és az új GNOME-alapú felületnek az integrációját. A Ximian természetesen -- ahogy már évek óta teszi -- a GNOME Projekt munkáját fogja segíteni, hogy egy impozáns, teljes felhasználói élményt biztosító grafikus környezet álljon a Solaris felhasználóinak a rendelkezésére.

Mike Rogers, a Sun desktop és StarOffice termékek részlegének igazgatója elmondta, hogy a GNOME egy modern komponensalapú szerkezetet kínál a vállalati felhasználóik számára egy egységes, fejlett grafikus felületen. A GNOME 2.0 Solaris 8 vagy annál újabb rendszerekre készült változatának megjelenése valamikor 2002 harmadik negyedévében várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról