Szerző: Bodnár Ádám

2002. március 6. 08:49

A Hewlett-Packard átvette a vezetést a kiskereskedelemben értékesített PC-k piacán

Hewlett-Packard

HIRDETÉS

Hewlett-Packard Míg a PC-piac a negyedik negyedév során 6,1 százalékkal csökkent, a Hewlett-Packard jelentősen növelte az eladásait és átvette a vezető pozíciót a kiskereskedelemben értékesített számítógépek piacán -- jelentette az IDC piackutató intézet. A HP a negyedik negyedévben az összes eladott asztali PC és notebook 10,6 százalékát szállította.

A vállalat vezetőinek nyilatkozata szerint visszafogott várakozásokkal tekintettek a negyedik negyedévre azonban a cég a vártnál lényegesen nagyobb mértékben, 42 százalékkal tudta növelni eladásait a harmadik negyedévhez képest. Ebben különösen nagy szerepe volt az európai és az észak-amerikai fogyasztók emelkedő költéseinek.

A Hewlett-Packard mögött a Dell és a Compaq végzett a dobogón, 9,1 illetve 8,9 százalékos részesedéssel. A negyedik helyezett a Fujitsu Siemens lett, aki a piac 6,1 százalékát szerezte meg.

A Hewlett-Packard vezetői szerint a vállalat sikere az erős bolti eladásoknak, az új technológiák -- például a DVD-írók -- bevezetésének és a Windows XP operációs rendszer megjelenésének köszönhető. Az IDC ezen felül kiemelte a HP vonzó termékkínálatát illetve a kiskereskedelmi eladások, különösen a raktárkészlet jó menedzselését is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:50

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.