Szerző: roberto

2002. február 22. 11:21

Frissült a GNU Compiler Collection: itt a 3.0.4-es verzió

GNUs
GNU's Not Unix[NewsForge] Megjelent a GNU Compiler Collection, vagyis a GCC új verziója. A 3.0.4-es kiadásban csak egyetlen újdonság található az előző verzióhoz képest: a főleg beágyazott eszközökben alkalmazott Tensilica Xtensa processzorok támogatása.

A GCC most megjelent változata egyébként az előző verzióhoz képest csupán hibajavításokat tartalmaz, a legtöbbet a C++ fordító működésén finomítottak a fejlesztők. Bár a GCC 3.0 már tavaly júniusban megjelent, a Linux-disztribútorok -- attól tartva, hogy a fordító hármas verziója még nem eléggé stabil -- a GCC 2.9x-es verzióival szállítják rendszereiket, a 3.0.x-es GCC esetleg afféle bónuszként lelhető csak fel a telepítő CD-ken.

A szoftver friss verzióját valamelyik tükörről érdemes letölteni, a változások hivatalosan még meg nem erősített (a gcc levelezőlistáról származó) listája a gcc.gnu.org-on olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról