Szerző: roberto

2002. február 22. 09:11

Biztonsági problémák miatt új verzió jelent meg az egyik legnépszerűbb proxy szerverszoftverből, Squidből

[squid-cache.org] Három olyan biztonsági hibát is találtak a Squid proxy cahce

[squid-cache.org] Három olyan biztonsági hibát is találtak a Squid proxy cahce szoftver működésében, amellyel szolgáltatásmegtagadási (DoS) támadás indítható a Squidet futtató szerver proxy szolgáltatása ellen. A probléma a Squid SNMP (Simple Network Management Protocol) és HTCP (Hyper Text Caching Protocol) implementációiban keresendő, valamint az FTP gyorsítótár szolgáltatásban.

Mindhárom biztonsági hiba megkerülhető a Squid megfelelő konfigurálásával vagy újrafordításával, de a szoftver fejlesztői kiadtak egy új, javított verziót is, a Squid 2.4STABLE4-et. A frissített szerverszoftver az ftp.squid-cache.org-ról tölthető le. A hibák szoftverfrissítés nélküli megkerülésének módjáról a www.squid-cache.org-on olvasható egy rövid leírás.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.