:

Szerző: Vörös Péter

2000. április 18. 07:49

A múlt héten talált Microsoft biztonsági hiba nemcsak a FrontPage 98/extentension-öket érinti, hanem az NT4 Option Pack-et is

A CRN Test Center vizsgálatai legalábbis ezt mutatják - az MS múlt héten el is ismerte a fontos biztonsági hiba létezését (ezúttal egy MS alkalmazott szándékosan írta a hibát okozó kódot a szoftverhez). Az NT 4.0 e hiba következtében el is veszítheti a szigorú, ún. C2-es biztonsági besorolását. Mi több, a CRN Tesztközpontban a múlt héten találthoz hasonló, gyanús kódot találtak a Visual Studio 6.0-ban is.
Annyi mindenestre kiderült, hogy egy átlagos Web-hely használó nem tudja kihasználni a hiba okozta "hátsó ajtót", mivel rendszergazda jogosultságokra van ehhez szükség - de ez nem túl nagy vigasz az Internet szolgáltatók számára, ahol egy adott ügyfél rendszergazdái adott esetben könnyedén hozzájuthatnak más ügyfelek adataihoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.