Szerző: Vörös Péter

2000. április 18. 07:49

A múlt héten talált Microsoft biztonsági hiba nemcsak a FrontPage 98/extentension-öket érinti, hanem az NT4 Option Pack-et is

A CRN Test Center vizsgálatai legalábbis ezt mutatják - az MS múlt héten el is ismerte a fontos biztonsági hiba létezését (ezúttal egy MS alkalmazott szándékosan írta a hibát okozó kódot a szoftverhez). Az NT 4.0 e hiba következtében el is veszítheti a szigorú, ún. C2-es biztonsági besorolását. Mi több, a CRN Tesztközpontban a múlt héten találthoz hasonló, gyanús kódot találtak a Visual Studio 6.0-ban is.
Annyi mindenestre kiderült, hogy egy átlagos Web-hely használó nem tudja kihasználni a hiba okozta "hátsó ajtót", mivel rendszergazda jogosultságokra van ehhez szükség - de ez nem túl nagy vigasz az Internet szolgáltatók számára, ahol egy adott ügyfél rendszergazdái adott esetben könnyedén hozzájuthatnak más ügyfelek adataihoz.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról