:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. február 20. 18:28

Egyesül a PanTel és az Euroweb: folytatódik a koncentráció a távközlési piacon

Vételi ajánlatot tett a KPN holland internetszolgáltató egyik leányvállalata az Euroweb International Corp. törzsrészvényeire. Ha a felvásárlást nyélbe ütik, a hazai Euroweb beolvadhat a PanTelbe -- értesült az [origo] Üzleti Negyed .

Vételi ajánlatot tett a KPN holland internetszolgáltató egyik leányvállalata az Euroweb International Corp. törzsrészvényeire. Ha a felvásárlást nyélbe ütik, a hazai Euroweb beolvadhat a PanTelbe -- értesült az [origo] Üzleti Negyed.

A jelenlegi struktúra szerint a KPN Telecom NV már jelenleg is 51 százalékos tulajdonosa az Euroweb International Co.-nak, mely holdingszerűen fogja össze a négy nemzeti Euroweb vállalatot, így a hazai Euroweb Rt.-t is, melyben 49 százalékos részesedéssel bír. Az Euroweb I.C. egyébként Szlovákiában, Romániában, Csehországban és Magyarországon részese a helyi Euroweb szolgáltatóknak. A magyar Euroweb Rt. másik tulajdonosa a PanTel 49%-os részesedéssel.

Ha a KPN felvásárolja az Euroweb International részvényeket, úgy a hazai ISP-t beolvaszthatja az alternatív távközlési szolgáltatóként ígéretes jövő előtt álló PanTelbe.

Az Euroweb-sztori tipikusan a kis hal -- nagy hal effektust mutatja, ugyanis az EW Rt. 2001-ben vásárolta fel és olvasztotta teljesen magába a még kisebb Írisz internetszolgáltatót. Jogelődjeit tekintve egyébként az Euroweb tudja a "családfáját" visszavezetni az első magyarországi internetszolgáltatóig, az Odinig.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.